Vidić najuspešniji igrač u istoriji Junajteda

Srpski fudbaler ne prestaje da ruši rekorde u slavnom engelskom klubu

4.4.2013.
17:17
VOYO logo

Srpski fudbaler Nemanja Vidić proglašen je za najuspešnjeg pojedinca u istoriji Mančester junajteda po procentu pobeda, objavio je oficijalni časopis tog engleskog kluba.

Prema statističkim podacima Vidić se nalazi na prvom mestu uspešnosti sa procentom od 71,26, a u obzir su uzeti svi fudbaleri koji su nastupali na najmanje 60 utakmica za Junajted.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemanja je nosi dres slavnog engleskog kluba 261 put, a Junajted je slavio na 186 utakmica sa srpskim defanzivcem.

Mančester je bez Vidića u timu trijumfovao 98 puta na 155 utakmica, što je oko 63 odsto, međutim podatak koji najbolje svedoči o veličini kapitena Junajteda tiče se primljenih golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa Vidićem na mestu štopera Mančester je primio 183 gola, što je oko 0,7 po meču, a kada je Ferguson igrao bez nemanje u odbrani "crveni đavoli" su primili 173 gola odnosno 1,11 po utakmici.

Ovde međutim nije kraj Nemanjih statističkih uspeha, naime mreća Mančester mirovala je na 133 susreta kada je Vidić komandovao odbranom, što je 51 odsto svih utakmica koje je nekadašjni reprezentativac Srbije odigrao za Junajted. Pored toga Vidić je član i odbrane koja drži rekord po broju mečeva bez primljenog gola (14 utakmica - odnosno 1311 minuta) u Premijer ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači "crvenih đavola" Vidića smatraju najboljim štoperom u istoriji kluba zajedno sa Riom Ferdinandom, a legendarni ser Bobi Čarlton nedavno ga je uvrstio u idealan tim svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo