nastavak loše forme / VIDEO Novi udarac za prvog protivnika 'vatrenih' na SP-u: Česi u utakmici punoj incidenata upisali pobjedu nad Nigerijom

Image
Foto: AP Images

Nigerija je bolje ušla u susret, no Češka je povela u 25. minuti golom Tomaša Kalaša i rezultat se do kraja susreta nije mijenjao

6.6.2018.
17:53
AP Images
VOYO logo

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka svjetskog prvenstva i utakmice protiv Hrvatske, nigerijska nogometna reprezentacija je u Schwechatu izgubila od Češke 0-1.

Pogodak odluke postigao je Tomaš Kalaš u 25. minuti utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to peta pripremna utakmica 'Super orlova' i treći poraz pri čemu drugi uzastopni, a ostvarili su i jednu pobjedu, te remi. Prije četiri dana Nigerija je izgubila od Engleske 1-2, a koncem ožujka i od Srbije (0-2). Pobjedu su ostvarili protiv Poljske (1-0), dok su protiv DR Konga remizirali 1-1.

Nigerija je bolje ušla u susret, no Češka je povela u 25. minuti golom Tomaša Kalaša koji je pospremio jedan odbijanac. Glavom je pucao Tomas Souček, njegov udarac je odlično zaustavio Francis Uzoho, no Kalaš je zabio odbijanac za 1-0. U nastavku susreta Nigerija je dominirala, međutim nije uspjela izjednačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 60. minuti Moses je zaprijetio iz slobodnog udarca, a pet minuta kasnije imao je još bolju priliku, ali se spetljao u kaznenom prostoru. U 69. minuti zaprijetio je Idowu, ali je pucao preko gola.

Jedinu priliku u drugom poluvremenu Česi su imali u 80. minuti kada je Krmečik pucao glavom nakon ubačaja, ali je nigerijski vratar nogom zaustavio udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, utakmica je dva puta prekidana. Nakon sat vremena igre susret je prekinut zbog nevremena i tuče, a pauza je trajala desetak minuta. U samoj završnici susreta došlo je do kraćeg prekida nakon što je jedan nigerijski navijač utrčao na teren. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija će otvoriti nastup na svjetskom prvenstvu utakmicom protiv Hrvatske 16. lipnja u Kalinjingradu, šest dana kasnije će igrati protiv Islanda u Volgogradu, a u posljednjem kolu skupine 26. lipnja će odmjerit će snage protiv Argentine u St Peterburgu.

NIGERIJA - ČEŠKA 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SCHWECHAT. Stadion Rudolf-Tonn - 2.000 gledatelja; Sudac: Julian Weinberger (Aut)

Strijelac: 0-1 Kalaš (25)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIGERIJA: Uzoho - Ogu, Troos-Ekong - Idowu (od 70. Elderson), Ndidi, Mikel (od 80. Iheanacho), Iwobi, Ebuehi (od 46. Abdullahi) - Ighalo (od 70. Omeruo), Moses (od 80. Musa)

ČEŠKA: Vaclik (od 46. Pavlinka) - Kalas, Suchy, Jugas - Coufal, Husbauer (od 66. Horava), Soucek (od 56. Travnik), Barak, Jankto (od 79. Boril) - Šural (od 84. Kopic), Schick (od 71. Krmenčik)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo