izjave s presice / VIDEO Dalić o Kaliniću: 'Tri puta nije bio spreman, ja trebam spremne i zdrave igrače'

Iz Rusije pratite press konferenciju izbornika Dalića na kojoj će objasniti situaciju s Nikolom Kalinićem

18.6.2018.
16:31
VOYO logo

Za Nikolu Kalinića Svjetsko prvenstvo je završeno, spakirao je kofere i napustio kamp Vatrenih. Cijeli slučaj komentirao je i Zlatko Dalić jednom rečenicom.

"Na utakmici s Nigerijom se Nikola zagrijavao, trebao je ući, ali rekao je da nije spreman. Tri puta nije bio spreman, ja trebam spremne i zdrave igrače i odlučio sam da se vrati doma".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, napadač Milana navodno je odbio ući u igru za vrijeme utakmice Hrvatska - Nigerija uz obrazloženje kako ga bole leđa. Izbornik Dalić mu u to nije povjerovao i rekao mu je kako on na njega više računa te je Kalinić u ponedjeljak ujutro napustio kamp reprezentacije i otišao iz hotelskog kompleksa Šumska rapsodija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Dalića, o pobjedi nad Nigerijom i nadolazećoj utakmici, pričali su Šime Vrsaljko i Milan Badelj.

“Protiv Argentine je Island bio kompaktan, to nije naš stil, ali kada igraš protiv Messija, nekada si primoran povući se. Island je to radio odlično. Mi ćemo, ipak, s loptom biti kreativniji i pokušat napadati”, rekao je Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko je upitan o pripremi Atletico Madrida protiv Barcelone i Messija.

“To nije isto, Atletico ima drugi stil igre, protiv Barcelone se ne možete fokusirati samo na jednog igrača, bitan je timski nogomet, ne možemo ništa riješiti fokusom samo na jednog igrača, uz svo dužno poštovanje Messiju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka utakmica je za sebe. Protiv Nigerije je bio pritisak jer je bila prva utakmica, mi smo bili dobri, ali možemo bolje. To je dobra stvar, jer znači da nismo još u stopostotnoj formi. Igramo s ekipom koja ima veliku kvalitetu u napadu, ali mi smo u stanju odigrati sjajno”, rekao je Šime Vrsaljko.

“Ako pobjedimo, imamo mir, ali nećemo se zavaravat, pred nama je 90 teških i napornih minuta. Dobro smo organizirani, putovanja nam ne predstavljaju problem. Svaku utakmicu ćemo dočekat spremni 100%”, rekao je Vrsaljko i dodao kako nije pričao niti sa Simeoneom, niti Angelom Correom, svojim argentinskim trenerom i suigračem, o utakmici s Argentinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badelj je upitan postoji li plan za napad protiv Argentine, na što je odgovorio kako zbog puno stranih medija neće puno otkrivat i dodao "poznavajući naš stil igre, našu momčad, vjerujem da ćemo naći načina da im naštetimo”.

“Atmosfera je fantastična, ovo što se dogodilo to neće promijeniti. Pozitivno mislimo i fokusirani smo na utakmicu sa Argentinom”, kaže Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo