UVJERLJIVI CHELSEA I ATLETICO / Viceprvaci slavili na Emiratesu, Barci bod u Milanu

Image
Foto: AP

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka, u sudaru dvaju bivših europskih prvaka Milan i Barcelona su na San Siru odigrali 1:1. Veliki derbi odigran je i u Londonu gdje je europski doprvak Borussija Dortmund pobijedio Arsenal 2:1.

22.10.2013.
22:55
AP
VOYO logo

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka, u sudaru dvaju bivših europskih prvaka Milan i Barcelona su na San Siru odigrali 1-1.

Veliki derbi odigran je i u Londonu gdje je europski doprvak Borussija Dortmund pobijedio Arsenal 2-1. Chelsea je rutinski u Gelsenkirchenu porazio Schalke 3-0, a važne bodove osvojio je i Napoli pobijedivši u Marseilleu Olympique 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan je poveo golom Robinha već u 9. minuti nakon pogreške GerardaPiquea i JavieraMascherana. Međutim, LionelMessi je u 23. minuti sve vratio na početak. U nastavku susreta Barca je dominirala, no nije uspjela veliku premoć okruniti drugim golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju iz skupine H, kojeg je sudio hrvatski sudac IvanBebek, Celtic je u Glasgowu pobijedio Ajax 2-1. Domaćin je poveo u 45. minuti iz sumnjivog jedanaesterca o kojem će sasvim sigurno biti još razgovora. Udarac s bijele točke uspješno je realizirao Forrest. Škotski prvak je u 54. minuti golom Kayala stigao do velikog vodstvam, a u 88. minuti ostao je s igračem manje nakon što je isključen Biton. Ajax je u četvrtoj minuti nadoknade golom Schonea uspio tek ublažiti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Barcelona sa sedam bodova, Milan ima pet, Celtic tri, a Ajax je na začelju bez bodova.

U derbiju skupine F Borussija Dortmund je u Londonu pobijedila Arsenal 2-1. Europski doprvak je poveo u 16. minuti pogotkom Mhitariana nakon velike pogreške AaronaRamseyja koji je na rubu kaznenog prostora izgubio loptu. Arsenal je izjednačio u 41. minuti golom Girouda, a tri boda gostima donio je Lewandowski u 82. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju Napoli je na gostovanju pobijedio Marseille 2-1. Gosti su stigli do vodstva pogotkom Callejona u 42. minuti, a potom je Zapata u 67. minuti povisio na 2-0. Poraz OM-a ublažio je Ayew u 86. minuti. Hrvatski nogometaš JosipRadošević nije nastupio za talijanski sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri kola na ljestvici vodi Borusija Dortmund sa šest bodova, koliko imaju i Arsenal, te Napoli. Marseille je bez bodova.

U susretu 3. kola E skupine Chelsea je u Gelsenkirchenu porazio Schalke 3-0. Fernando Torres je zabio dva gola (5, 69), a među strijelce se upisao i Hazard (87).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju Steaua i Basel su u Bukureštu odigrali bez pobjednika, 1-1. Gosti su poveli golom MarcaDiaza u 48. minuti, a izjednačio je LeandroTatu u 88. minuti

Na ljestvici vode 'Bluesi' sa šest bodova koliko ima i Schalke. Basel je treći sa četiri boda, a Steaua ima bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini G Atletico Madrid je u Beču bez većih problema porazio Austriju 3-0 uz dva gola Diega Coste (20, 53). Strijelac za Atletico bio je i RaulGarcia (7). Za domaćine, koje vodi hrvatski stručnjak NenadBjelica, KajaRogulj je odigrao cijeli susret, dok je vratar Ivan Kardum utakmicu pratio s klupe za pričuve domaćeg sastava.

U drugom susretu Zenit je u Portu slavio 1-0. Domaćin je već u šestoj minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Herrera, a gosti su igrača više iskoristili tek četiri minute prije kraja golom Keržakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici Atletico vodi s devet bodova, Zenit ima četiri, Porto tri, a Austrija jedan bod.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo