NASTAVAK SAVRŠENOG NIZA / Vettel izjednačio rekord čuvenog Schumija

Image
Foto: AP Images

Sedmom uzastopnom pobjedom Vettel je izjednačio rekord Michaela Schumachera koji je 2004. također nanizao sedam uzastopnih pobjeda u jednoj sezoni. Više uzastopnih pobjeda ima jedino Talijan Alberto Ascari, međutim on je devet pobjeda nanizao u dvije sezone (1952-53).

3.11.2013.
16:22
AP Images
VOYO logo

ABU DHABI - Četverostruki svjetski prvak u formuli 1 Nijemac SebastianVettel u Red Bull-Renaultu pobjednik je Velike Nagrade Abu Dhabija, 17. utrke svjetskog prvenstva čime je ostvario sedmu uzastopnu pobjedu, 11. ove sezone, te 37. u karijeri.

Sedmom uzastopnom pobjedom Vettel je izjednačio rekord MichaelaSchumachera koji je 2004. također nanizao sedam uzastopnih pobjeda u jednoj sezoni. Više uzastopnih pobjeda ima jedino Talijan AlbertoAscari, međutim on je devet pobjeda nanizao u dvije sezone (1952-53).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vettel je na stazi Yas Marina dominirao i na koncu je slavio sa 30 sekundi prednosti pred momčadskim kolegom MarkomWebberom. Treći je bio Nijemac NicoRosberg u Mercedesu.

Vettel je današnjom pobjedom samo potvrdio četvrti uzastopni naslov svjetskog prvaka. Dvije utrke prije kraja sezone vodi sa 347 bodova, drugi je Španjolac FernandoAlonso sa 217 bodova, dok je na trećem mjestu Finac KimiRaikkonen sa 183 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poretku konstruktora vodi RedBull - Renault (513) ispred Mercedesa (334) i Ferrarija (323).

Iduća utrka je Velika Nagrada SAD u Austinu 17. studenog, a sezona završava 24. studenog Velikom Nagradom Brazila u Sao Paulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo