BALDASAR odlučno poručio / Velikan na koljenima: 'Grad neće rasipati novac na KK Split'

Image
Foto: Ivo Cagalj/24sata

Kako se moglo čuti od savjetnice splitskog gradonačelnika Anđelke Visković, Grad Split bi klubu mogao pomoći tek s pola milijuna kuna za vraćanje starih dugova, no to nije dovoljno da bi se pokrilo cijelo dugovanje.

22.8.2013.
13:14
Ivo Cagalj/24sata
VOYO logo

SPLIT - Grad Split neće dati novac Košarkaškom klubu Split zbog čega nije isključena mogućnost stečaja toga kluba, izjavio je danas splitski gradonačelnik IvoBaldasar.

"Nećemo sačuvati KK Split pod svaku cijenu. Nećemo prosipati novac. Pravi dug tog kluba nije 23 milijuna kuna već 54 milijuna kuna i to je previše. Čak i za nogometni klub Hajduk bi to bilo mnogo. Novac nećemo dati i ovim putem poručujem ljudima u klubu da slušaju što im se govori iz Grada", bio je odlučan Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se moglo čuti od savjetnice splitskog gradonačelnika AnđelkeVisković, Grad Split bi klubu mogao pomoći tek s pola milijuna kuna za vraćanje starih dugova, no to nije dovoljno da bi se pokrilo cijelo dugovanje. Igrači i uprava plaće nisu dobili godinu i pol dana. Ukupni, zasad neriješeni, dug kluba do kraja lipnja ove godine iznosi nešto više od 13 milijuna kuna.

Prošle godine je u KK Split započelo preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo pa je tako dotadašnji dug od 51 milijun kuna smanjen na svega 13 milijuna kuna. Inače, Anđelka Visković je prije nekoliko dana zatražila smjenu Uprave KK Split na čelu s MislavomLovićem, no na kraju je sve stopirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom sljedećeg mjeseca će u Gradu Splitu biti održana tematska sjednica Gradskog vijeća o KK Split gdje bi se trebala okončati sudbina kluba, a kakva će biti krajnja odluka gradskih vijećnika, tek će se vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo