VELIKA SRAMOTA HRVATSKE KOŠARKE: / Izigrali pravilnik pa je utakmica završila rezultatom 218:0!

Image

Jedna od čudnijih košarkaških priča posljednjih dana je utakmica mlađih kadetkinja u kojoj su igračice riječkog FSV-a pobijedile gradske suparnice iz ekipe Kvarnera s "guinnessovskih" 218:0.

4.4.2017.
8:50
VOYO logo

U sramotnoj utakmici iskorištena su, prije svega, djeca koja tu utakmicu nisu trebala, ni smjela igrati. O čemu se radi? Košarkašice Kvarnera igraju kvalifikacije za popunu A-1 lige, ali do toga nije trebalo doći, jer ovaj klub u županijskom natjecanju nije imao ekipu mlađih kadetkinja.

Na brzinu oformili ekipu kako bi zadovoljili propise

Stoga je Upravni odbor HKS-a 14. veljače kaznio Kvarner s 20.000 kuna i zabranio nastup u kvalifikacijama za A-1 ligu. No, odluka nije bila konačna, jer je trebao proći i žalbeni rok. Kvarner je na brzinu, skupljajući dvije, tri godine mlađe igračice od izlaznog godišta, oformio tu ekipu. S obzirom da mladih košarkašica koje bi mogle "preko noći" zaigrati za novooformljenu ekipu, nije bilo u Rijeci, riječki klub doveo je djecu iz Vrbovskog, dok su seniorke krenule u lov na A-1 ligu, igrajući ove nedjelje protiv Dubrave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kome trebaju ovakve utakmice?

Mlađe kadetkinje Kvarnera skrenule su na sebe pozornost nastupom na turniru u Gospiću gdje su u dvije utakmice izgubile s koš razlikom 5:322. Osim od FSV-a (0:218), poražene su i protiv Gospića s 5:104. Kome uopće trebaju takve utakmice u mlađim kategorijama? Očito klupskog ambiciji koja je spremna za svoj cilj iskoristiti djecu, još nedoraslu svojim starijim suparnicima.

Forma je ispunjena, a HKS je svojom birokratskom pragmatičnošću dozvolio ovaj "cirkus" koji baš nikome ne služi na čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo