njegova priča / Velika ispovijest Mirka Filipovića ekskluzivno za RTL: što kaže o optužbama za doping?

Cro Cop ekskluzivno je za RTL ispričao o cijeloj situaciji s dopingom te rekao kako se ne osjeća krivim, ali i da se ne namjerava vratiti u kavez

15.11.2015.
19:15
VOYO logo

Ozljeda ramena možda nije jedini razlog zbog kojeg je Mirko Filipović odlučio otkazati već dogovorenu borbu s Anthonyjem Hamiltonom i oprostiti se od borilačkog sporta.

Nakon što je UFC objavio priopćenje kako je Cro Cop privremeno suspendiran s obzirom da je USADA, američka antidopinška agencija, ukazala na potencijalno kršenje antidopinških pravila, on se odlučio povući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
velika ispovijest /

Ekskluzivno za RTL: kako prolaze prvi dani mirovine i što sve radi Mirko Filipović?

Image
velika ispovijest /

Ekskluzivno za RTL: kako prolaze prvi dani mirovine i što sve radi Mirko Filipović?

Za RTL je Borisu Jovičiću ispričao cijelu situaciju te rekao kako je ne osjeća krivim.

"Mislim da se digla velika halabuka oko ničega, to veze s dopingom nema. Ja sam jedino pogriješio što sam bio naivan, pošten i glup što sam obavijestio UFC da sam uzeo terapeutske doze radi zacjeljenja ramena jer to naprosto koristi 95 posto boraca u određenoj fazi priprema", rekao je Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava kako je uzeo terapeutsku dozu hormona rasta.

"UFC je potpisao ugovor s USAD-om, USAD-a je poslala upitnik i najavila svoj dolazak, nisam znao kada će doći, ali sam morao obavjestiti kada i gdje ću biti kada treniram", ispričao je Cro Cop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U smislu dopinga, doping sportaši uzimaju da bi poboljšali svoje performanse, naglasio je Filipović, "znači brzinu, snagu, izdržljivost i tako dalje. Ovo nije slučaj, ja nikakvog benefita nemam od toga osim što sam pokušao zacijeliti rame, a zašto sam ga pokušao zacijeliti, pa zato jer sam znao da ako se ova borba otkaže - moja karijera je gotova", objasnio je Mirko.

"Nikome štetu nisam napravio, ja sam rekao i tom čovjeku iz UFC-a, koji je zadužen za to: pa ti si svjestan, ti si zadužen za to, znaš da ja nemam nikakav benefit, nikakvu prednost! Ako želite u ponedjeljak napraviti, mislim ja ću otić na tesitanje, ako želi RTL ja ću se odazvati, idemo u Hrvatski olimpijski odbor da provedu testiranje, ja nemam apsolutno ništa u sebi..." opravdao se Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, ja sam svjestan, da ne bi bilo zabune, da ja to pozivam i dajem loš primjer ljudima to je loše, za zdravlje, to je opasno, uzimati dugotrajno količinu koja može dovesti do dijabetesa. Ima to i negativnih efekata, ali ja sam htio spasiti (borbu), nije meni lako, nakon 20 godina karijere reći odjednom dosta. Htio sam, pa ako već moram otići da bar odradim tu borbu, da se pozdravim u kavezu", dodao je Cro Cop.

Ipak, ne krivi UFC jer kaže da je to uzeo na svoju odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojedinci su to iskomentirali vrlo negativno, dobio sam veliki broj poruka podrške, ljudi koji zapravo razumiju o čemu se radi. Pitali ste me jesu me borci zvali, nisu, nisu jer oni, borci se zapravo tome smiju kad su, evo neću reći 100 posto, ali 95 posto svi bili na tome", rekao je Mirko.

"Oni (UFC) više nemaju interesa od mene, iskoristili su me, možda, za mene, u nekom negativnom kontekstu što su to odmah potencirali. Čemu suspenzija ako sam rekao ne mogu više, dosta mi je, ne mogu čekati novu borbu, i da nema te suspenzije. Trebali su to džentlmenski riješiti, ali što je tu je. Nije mi baš bilo pravo, nije mi baš bilo svejedno, mrlja, nepotrebna mrlja, ali život ide dalje", kazao je Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što tiče mogućeg povratka, rekao je kako o tome ne razmišlja.

"Sada stvarno nema smisla, nema smisla, ipak sam puno dao ovom sportu, predugo sam u tome, već sam malo psihički zasićen tih treninga, režima..." zaključio je Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo