NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO / Većina bivših igrača iz Premiershipa - bankrotira!

Image
Foto: Photos.com/Ilustracija

U Engleskoj čak postoji Humanitarni fond za pomoć bivšim igračima Premiershipa (XPro).

5.3.2013.
15:53
Photos.com/Ilustracija
VOYO logo

LONDON - Trojica od petorice bivših nogometaša Premiershipa proglasi bankrot u roku od pet godina nakon završetka karijere, objavio je Humanitarni fond za pomoć bivšim igračima Premiershipa (XPro).

Usprkos činjenici da igrači u prosjeku zarađuju oko 35.000 eura tjedno, mnogi od njih potroše novac ili ga pogrešno investiraju. Dio ih zaboravi platiti porez, a trećina izgubi novac na skupim brakorazvodnim parnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo možda zvuči nevjerojatno, posebice navijačima, ali to se zaista događa u engleskom nogometu," kazao je šef XPro-a GeoffScott, bivši igrač Stoke Cityja, Leicester Cityja i Birmingham Cityja.

Međutim, izvršni direktor Udruženja profesionalnih igrača GordonTaylor ne slaže se s podacima koje je objavio XPro, već naglašava kako je broj nogometaša koji bankrotiraju između deset i 20 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometaši se nađu u problemima jer nakon prekida karijere više ne zarađuju toliki novac. Zbog toga ohrabrujemo mlade nogometaše da štede za budućnost, za vrijeme kada završe karijeru. Ne možete živjeti istim stilom kao i dok ste igrali," poručio je Taylor.

XPro je objavio kako pomaže brojnim bivšim igračima među kojima je i bivši engleski reprezentativac LeeHendrie koji je u siječnju proglasio bankrot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike