ŠTIMAC ZADOVOLJAN? /

'Vatreni' sredili Koreju: Debitant Ježina primio gol za 10 sekundi!

Image

Hrvatska reprezentacija je u prijateljskoj utakmici u Jeongjuu svladala domaćina Južnu Koreju sa 2-1 (0:0) pogocima Domagoja Vide u 65. i Nikole Kalinića u 71. minuti, dok je jedini gol za domaćine u posljednjoj minuti sudačke nadoknade postigao Keunho Lee.

10.9.2013.
15:15
VOYO logo

Poprilično izmijenjena hrvatska reprezentacija u odnosu na sastav koji je u petak istrčao u Beogradu, odigrala je solidnu utakmicu u Južnoj Koreji, te svladala reprezentaciju koja je već izborila plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Brazilu.

Prvu prigodu na utakmici imao je Nikola Kalinić u šestoj minuti. Eduardo je oteo loptu Koou na korejskoj polovici, te uposlio našeg napadača koji je pucao preko gola s vrha kaznenog prostora. Uslijedilo je razdoblje igre između dva kaznena prostora, sve do 21. minute kada je Hrvatska izborila udarac iz kuta kojei je izveo Rakitić. Lopta je stigla do našeg kapetana Srne koji je pucao iskosa s desne strane sa 20-ak metara, ali lopta je prohujala pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah u sljedećoj minuti domaćini su stigli do svoje jedine prilike u prvom poluvremenu. Chungyong Lee je prevario dvojicu naših braniča, dao povratnu loptu do Bokyunga Kima, no njegov je udarac debitant na našem golu Dario Krešić uspio odbiti.

Hrvatska je najbolju prigodu za pogodak u prvih 45 minuta imala u 34. minuti, Perišić je prošao po desnom krilu, dodao Rakitiću, a njegov je snažan udarac sa 16 metara domaći vratar Jung uspio tek blokirati, a u nastavku akcije na gol su pucali još i Kalinić te Milić, ali lopta nije uspjela pronaći put do mreže kroz gusti blok domaćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme započelo je jakim pritiskom domaćih koji su u prvih 15-ak minuta imali tri odlične situacije za pogodak. Nakon loše reakcije Krešića na udarac Sona u 47. minuti Korejci su dobili udarac iz kuta, Younggwon Kim je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Chungyong Lee je u razmaku od samo dvije minute dva puta izbjegao pozornosti naše obrane, te izlazio sam pred Krešića. Prvi put u 61. minuti Krešić je spasio svoju mrežu hrabrim skokom u noge domaćeg napadača, dok je drugi put Bubnjić u posljednji trenutak dostigao Leea i odnio mu loptu s noge upravo u trenutku kada se Korejac spremao uputiti udarac.

Nakon što su "preživjeli" loš ulazak u drugo poluvrijeme hrvatski su nogometaši u 65. minuti stigli do prednosti. Rakitić je odlično izveo slobodan udarac s lijevog boka, Benko je bio najviši u skoku na drugoj vratnici, te spustio loptu u peterac, a tamo je Vida glavom u padu postigao svoj prvi reprezentativni pogodak.

Samo šest minuta potom već je bilo 2:0 za Hrvatsku. Perišić i Pivarić odlično su kombinirali na lijevom krilu, Pivarić je potom uputio upotrebljiv centaršut na koji je najbolje reagirao Kalinić i glavom s pet metara zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji korejski igrač Lee u 80. je minuti još jednom prošao po desnom krilu, ali su naši obrambeni igrači ipak uspjeli očistiti neugodnu situaciju pred vratima. Benko je u 86. minuti mogao povisiti i na 3-0, no njegov je Jong uspio zaustaviti.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade hrvatski izbornik Igor Štimac zamijenio je jednog debitanta na vratima, Krešića, drugim, Ježinom, a mladi vratar Istre 1961 samo nekoliko sekundi potom morao je po loptu u mrežu. Keunho Lee je odličnim udarcem glavom sa 10-ak metara neobranjivo pogodio lijevi kut vrata nemoćnog Ježine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će sljedeću utakmicu odigrati 11. listopada kada će u kvalifikacijskom dvoboju za SP ugostiti Belgiju, a četiri dana potom će odigrati još jednu kvalifikacijsku utakmicu, protiv Škotske u Glasgowu.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo