Sretno, dečki / 'Vatreni' otputovali, Kovač poručio: Molite za nas, znat ćemo vratiti

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je danas u Brazil gdje će sudjelovati na 20. svjetskom nogometnom prvenstvu koje će se u najvećoj zemlji Južne Amerike održati od 12. lipnja do 13. srpnja.

3.6.2014.
7:48
VOYO logo

Hrvatski reprezentativci otišli su iz Hrvatske. U zagrebačku zračnu luku stigli su već u 6 ujutro pa se izbornik malo našalio.

"Vidi sa da su dečki malo umorni i da na ovako rana buđenja nisu navikli. Ali odspavat će si sad malo u avionu pa ce biti ok", kazao je Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Onda je otkrio što ih čeka u Brazilu.

"Prva dva dana ćemo trenirati laganije jer se moramo priviknuti na sve uvjete. Čeka nas i utakmica s Australijom, gdje će svi dobiti šansu, a onda ce riješiti sve svoje dvojbe oko svog prvog sastava, kojih jos ima. Situacija s Pranjićem je odlična, a atmosfera među dečkima fantastična", otkrio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio stručnog stožera otputovao je dan ranije, a s igračima su na put krenuli izbornik Kovač, njegov brat i asistent Robert, liječnik Boris Nemec, te fizioterapeut Bojan Radanović.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Utakmicu Kameruna i Njemačke, njihovih 2:2 je gledao i sam i uvjerio se koliko je to dobra i ozbiljna ekipa, iako je on to i puno ranije govorio, da je cijela skupina teška i neugodna. O Brazilu, koji ih čeka u prvoj utakmici, znaju sve, a jesu li nešto promijenili, vidjet će u njihove još dvije prijateljske utakmice koliko ih čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj zračnoj luci bilo je i navijača kojima nije bio problem rano ustati i doći pozdraviti igrače. Njima je Kovač poručio:

"Molite se za nas. Mi ćemo znati vratiti", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Za Brazil su otišli preko Lisabona, a već u 19 po lokalnom vremenu bi trebali odraditi prvi trening u svom kampu. Predsjednik Šuker vecć je u Brazilu, otišao je jučer.

Tivoli Ecoresort luksuzni je hotelski kompleks s pet zvjezdica smješten pored ribarskog naselja Praia do Forte u regiji Bahia, 80-ak kilometara udaljen od Salvadora i 50-ak minuta od zračne luke Luís Eduardo Magalhaes iz koje će reprezentacija putovati na utakmice u Sao Paulo (1500 km), Manaus (2688 km) i Recife (705 km).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo