WOLFSBERGER - DINAMO 0:3: / Plavi protutnjali Klagenfurtom za prvo mjesto u grupi; Stigle jako dobre vijesti iz Rusije

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo osvojio Klagenfurt uvjerljivom pobjedom nad WAC-om. Sad ima gol razliku 4:0

26.11.2020.
20:48
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

4. kolo skupine K Europske lige; Klagenfurt

Wolfsberger - Dinamo 0:3

Wolfsberger: Kuttin; Baumgartner, Lochoshvilli, Scherzer, Novak, Leitgeb, Liendl, Stratznig, Wernitznig

Dinamo: Livaković; Lauritsen, Theophile-Catherine, Moharrami, Gvardiol, Jakić, Majer, Ademi, Oršić, Kastrati, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA - FEYENOORD 0:0 (Nizozemci igrali s igračem manje)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši zagrebačkog Dinama nadomak su plasmana u 16-inu finala Europske lige, oni su u susretu 4. kola skupine K kao gosti u četvrtak navečer u Klagenfurtu svladali austrijski Wolfsberger s 3:0 (0-0) te se tako izdvojili na vrhu ljestvice.

Majer, Petković i Ivanušec zabijali za Plave

Strijelci su bili Lovro Majer u 60., Bruno Petković u 75. i Luka Ivanušec u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[VIDEO] MAJER TOPOVSKIM VOLEJEM JEDNOSTAVNO PROBIO AUSTRIJANCE: /

Pogledajte kako je Dinamo stigao do pobjede protiv Wolfsbergera

Image
[VIDEO] MAJER TOPOVSKIM VOLEJEM JEDNOSTAVNO PROBIO AUSTRIJANCE: /

Pogledajte kako je Dinamo stigao do pobjede protiv Wolfsbergera

Dinamo je tako i nakon četiri kola ostao bez primljenog pogotka u Europskoj ligi, a s osam osvojenih bodova predvodi ovu skupinu.

Do vodstva je Dinamo stigao nakon što je Kastrati uputio dobar centaršut s desne strane koji domaća obrana nije uspjela očistiti, lopta je pala na nogu Majera koji je pucao sa 10 metara. Njegov udarac odlični domaći vratar Kuttin uspio je skrenuti, ali samo do vratnice od koje se lopta odbila iza linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majstorski potez kapetana Ademija

Utakmica je bila odlučena u 75. minuti kada je Ademi krenuo u prodor sa 30-ak metara od domaćeg gola, prošao kroz trojicu obrambenih igrača, a kada mu je vratar krenuo blokirati udarac na petercu, on je uposlio Petkovića koji je sa šest metara poslao loptu u prazan gol.

Konačnih 3:0 postavio je Ivanušec u samoj završnici utakmice preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora nakon kombinacije Tolića i Ademija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Dinamo do prednosti i u prvom poluvremenu, u samoj završnici tog dijela utakmice propustio je dvije sjajne prilike. Prvo je u 42. minuti Petković, kada je ostao sam na pet metara od domaćeg gola, neshvatljivo pokušao petom svladati Kuttina iako je mogao uputiti mnogo jači udarac, pa je domaći vratar uspio sačuvati svoju mrežu. Niti dvije minute potom i Dinamov kapetan Ademi pucao je s pet metara, on je udario loptu svom snagom, no istaknuo se odličnom obranom Kuttin.

CSKA odigrao nulu u Moskvi s Feyenoordom

U drugoj utakmici ove skupine CSKA i Feyenoord su u Moskvi igrali 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Dinamo je na vrhu ljestvice s osam bodova, drugi Feyenoord ima pet, treći Wolfsberger četiri, a posljednji CSKA tri. Za tjedan dana Dinamo će gostovati kod Feyenoorda u Rotterdamu, dok će istovremeno CSKA u Moskvi ugostiti Wolfsberger.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI 4. KOLA:

Wolfsberger - Dinamo 0:3 (Majer 60, Petković 75, Ivanušec 90+1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA M. - Feyenoord 0:0


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA

91' - GOOOL: Ivanušec lijepo, s 16 metara, lijevom nogom zabija za 3:0. Ovo je 4 euroutakmica u natjecanju po skupinama EL u kojima Plavi nisu primili gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Marko Tolić ulazi, Jakić izlazi. Tolić je skloniji napadačkim akcijama od Jakića.

75' - GOOOL: Kapa dolje kapetane! Ademi je povukao, sve sam napravio, prošetao se kroz obranu Wolfsburgera i kao na pladnju ostavio loptu, gurnuo ju Petkoviću za njegov osmi eurogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Oršić izlazi, Ivanučec ulazi. Majer izlazi, Franjić ulazi. Dvostruka izmjena kod Dinama. Majer je zamijenjen jer je imao kraću stanku, pa očito nije skroz spreman.

73' - Sprema se u igru Luka Ivanušec. Ulazi i Bartol Franić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Wolfsburger pokušava nešto iskombinirati, ali gube loptu na 18 metara od gola.

71' - Dinamo dominira, Oršić je pokušao probiti po lijevoj strani, ali ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Kastrati se sjurio po desnoj strani poput brzog vlaka, prelagano pretrčao suparničkog braniča i ubacio ravno ispod prečke gola, ali brani to, skida Kuttin, zaposleni vratar Wolfsburgera. Inače kvalitetan vratar.

66' - Dinamo je kreira puno dobrih šansi, ali zabio je samo jedan gol, i to jedva. Posljednje dvije kontre bile su dinamovcima slabo odrađene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - GOOOL: Lovro Majer zabija nakon punog šuta lijevom. Izgledalo je kao da će i to Kuttin obraniti, ali nekako se lopta otkotrljala iza linije. OVDJE detaljnije pročitajte i pogledajte kako je to izgledalo.

58' - Wolfsberger ne može dugo zadržati loptu u svojim nogama. Opet napada Dinamo. Evo sad Moharammi iznuđuje slobodni udarac, zbog povlačenja i prekršaja Scherzer je zaradio žuti. Dojma smo kako je upravo on najslabija karika i obrani Wolfsbergera i možda bi tu Plavi mogli vrebati svoju šansu. Pogotovo sad kad je opterećen žutim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Velika prilika za Dinamo. Kastrati je pokušao ubaciti s desne strane u peterac Ademiju, ali čisti to igrač Wolfsbergera skoro u svoj gol. Korner je za Dinamo.

46' - Kastrati je probao gurnuti loptu, ali nije prošlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počeo je drugi dio.

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Dinamo je u završnici prvog dijela stvorio tri velike prilike. Petković je s pet metara promašio zicer petom, Ademi nakon njega dva puta netočno tukao, prvo ravno u Kuttina, a onda preko gola. Tri udarca dinamovaca u okvir gola, ukupno 6. Dva Wolfsbergera u okvir, ukupno 4. Dobro što je Dinamo završio poluvrijeme u dobrom ritmu. No, nadamo se da dinamovce ovi promašaji neće koštati. Jer, tko ne zabije, taj dobije. Staro je i toliko već viđeno nogometno pravilo.

46' - Neće pa neće. Ademi ponovno promašuje, ovog puta s nekih 7 metara, preko gola.

44' - NOVA VELIKA PRILIKA ZA PLAVE: Ademi je sjajno pucao s 5 metara lijevom iz prve, ali Kuttin i to skida.

42' - Najbolja prilika za Dinamo! Bruno Petković je probao petom realizirati čisti zicer, ali brani mu udarac s pet metara vratar Kuttin. Igrač Wolfsbergera pogriješio je prilikom ispucavanja, čišćenja. Mogao je napraviti Bruno što je htio, nije nikog bilo oko njega, ali on je izabrao udarac petom.

37' - Mario Leitgeb najaktivniji je igrač Wolfsbergera u ovom dvoboju. Stalno je u trku, priključuje se napadu, vraća se i u obranu. Ma svugdje je.

30' - Dinamo sve više i više preuzima inicijativu, ali i dalje ne može probiti taj austrijski blok.

23' - Ništa od kornera.

23' - Kakva je ovo šansa bila za Dinamo! Bruno Petković je u šesnaestercu pratio centaršut i pucao, ali je obrambeni igrač Wolfsbergera klizećim startom blokirao šut. Lopta je završila izvan granica igrališta. Dinamo dobiva korner.

16' - Majer je ta desetka u Dinamu, zadužen za kreiranje napada i davanje tona igri.

9' - Agresivno su krenuli domaćini. Wolfsberger je visokim presingom onemogućio izlazak Dinama prema naprijed.

6' - Dinamo pokušava polukontrama iznenaditi Austrijance.

2' - Travnjak u Klagenfurtu baš i ne izgleda kao da je u idealnom stanju, a sudeći po početku, možemo očekivati borben i čvrst susret. Dinamo se dobro postavio.

1' - Počela je utakmica. Glavni sudac je Ukrajinac Bojko. Sretno Dinamo!

18.54 - Minuta šutnje za velikog Diega Armanda Maradonu.

17:40 - Stigli su i početni sastavi za večerašnju utakmicu, a čudi da nema Atiemwena koji je zabio odlučujući pogodak na Maksimiru protiv Austrijanaca. Nema ga ni na klupi.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo