CLUJ - DINAMO 5:6 / penali (2:2): Hrvatski prvak nakon neviđene drame i lutrije jedanaesteraca u 3. pretkolu LP; Svašta se događalu u Cluju

Image
Foto: Screenshot

Dinamo je u 3. pretkolu LP

26.8.2020.
22:54
Screenshot
VOYO logo

CLUJ - DINAMO 5:6 (2:2)

CLUJ-NAPOCA. Stadion Dr. Constantin Radulescu - bez gledatelja; Sudac: Antonio Emanuel Carvalho Nobre (Portugal);

Strijelci: 0-1 Gojak (14), 1-1 Pereira (64), 1-2 Kastrati (78), 2-2 Debeljuh (90+2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Balgradean, Đoković, Debeljuh, Burca, Bordeianu, Rondon / Ademi, Leovac, Livaković, Petković, Kastrati

Crveni kartoni: Theophile-Cathrine (51)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CLUJ: Balgradean - Burca (od 82. Sušić), Vinicius, Boli, Comora - Bordeianu (od 113. Itu) - Chipciu (od 46. Rondon), Đoković, Deac, Pereira (od 68. Golofca) - Debeljuh

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac - Gojak, Ademi, Majer (od 54. Kastrati), Ivanušec (od 68. Petković) - Gavranović (od 54. Gvardiol), Oršić (od 197. Moharrami)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CFR Cluj - GNK Dinamo Zagreb Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su srijedu kasno navečer plasman u 3. pretkolo Lige prvaka nakon što su na gostovanju, nakon skoro tri sata od početka utakmice, pobijedili rumunjski Cluj boljim izvođenjem jedanaesteraca 6:5 premda su od 51. minute igrali s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo dva puta vodio, međutim...

Utakmica je završila rezultatom 2:2, nakon što je Dinamo vodio 1:0 i 2:1 i imao još dvije sjajne prilike, no domaćin je oba puta uspio izjednačiti, pri čemu je pogodak za 2:2 zabio u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
DINAMO SE IZ RUMUNJSKE VRAĆA S VREĆOM PUNOM NOVCA: /

Evo koliko su zaradili prolaskom u Rumunjskoj

Image
DINAMO SE IZ RUMUNJSKE VRAĆA S VREĆOM PUNOM NOVCA: /

Evo koliko su zaradili prolaskom u Rumunjskoj

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Dinamo je slavio sa 6:5, a odluka je pala u sedmoj seriji kada je Boli prebacio cijeli gol. Rumunji su u petoj seriji imali meč loptu kada je Balgradean obranio Gojakov udarac, no Livaković je spasio Dinamo zaustavivši udarac Golofca.

Golove za Dinamo zabili su Amer Gojak (14) i Lirim Kastrati (78), dok su strijelci za domaćine zabili Michael Pereira (64) i Gabriel Debeljuh (90+2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Dinamo su zabili Petković, Leovac, Ademi, Stojanović, Dilaver i Gvardiol, a kod Rumunja su bili precizni Vinicius, Đoković, Rondon, Sušić i Deac.

Theophile-Cathrine isključen u 51.

Dinamo je od 51. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Theophile-Cathrine. Francuski stoper je pritom skrivio jedanaesterac, no Domimik Livaković je obranio udarac Cipriana Deaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modri" su imali previše pogrešaka u ključnim trenucima što je Cluj znalački koristio. Livaković je obranio jedanaesterac, pa primio gol sa 25 metara. Petković je fantastično otvorio akciju za 2:1, pa u samoj završnici izgubio loptu za 2:2. No, tragičar je bio stoper Theophile-Cathrine koji je skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton, a nije se proslavio niti Dilaver koji je kod oba gola loše stajao. Srećom, lutrija jedanaesteraca otišla je na "modru" stranu i hrvatski prvak nastavlja lov na Ligu prvaka.

Cluj je bolje ušao u susret, međutim Dinamo je ubrzo pohvatao konce igre i već u 14. minuti "Modri" su poveli. Nakon brze kontre Ivanušec se našao u odličnoj situaciji, možda je mogao dodati, no odlučio se na udarac. Balgradean je obranio njegov udarac, no Gojak je odbijanac pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Triler

Prvu veliku priliku Cluj je imao u 20. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, Deac je bio u sjajnoj poziciji, ali je pucao visoko, očešavši vratnicu. Pet minuta kasnije domaćin je ponovo zaprijetio iz prekida, ovoga puta ispred Dinamova gola je 'počistio' Gojak. U 36. minuti Cluj je imao još jednu priliku. Deac je pucao iz slobodnog udarca, lopta se odbila od zida do Chipciua koji je sjajno opalio u bliži kut, no Livaković je bio spreman.

U samoj završnici prvog dijela Dinamo je imao dvije sjajne prilike, no nije uspio svladati domaćeg vratara. Oba puta Zagrepčani su pogodili okvir gola. U 40. minuti sjajno je opalio Oršić, ali je rumunjski vratar to uspio obraniti uz pomoć prečke. U nastavku akcije, nakon ubačaja iz kornera Dilaver je pucao, a lopta je završila na prečki..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nastavak je donio velike probleme za Mamićev sastav. Ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je Theophile-Cathrine skrivio kazneni udarac i pritom zaradio crveni karton. Francuski stoper je napravio prekršaj nad Debeljuhom vukavši ga s leđa, što je portugalski sudac 'nagradio' kaznim udarcem i isključenjem.

Livaković obranio Deacu penal

Jedanaesterac je izveo Deac, no Livaković je sjajno obranio. Pročitao je rumunjskog napadača, a u nastavku akcije sjajno obranio i Đokoviću. Nažalost, domaćin je ipak izjednačio u 64. minuti. Pereira je pucao sa 25 metara, a Livaković loše reagirao primivši pogodak za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u idućim minutama "teško živio", no 78. minuti stigao je do novog vodstva. Petković je fantastično podvalio Ademiju, kapetan "Modrih" je odlično pucao, Balgradean je obranio, no Kastrati je pospremio odbijanac za vodstvo 2:1.

U preostalim minutama Cluj je jurnuo po izjednačenje i moguće produžetke i kada se već činilo kako će Dinamo slaviti, domaćin je izjednačio u drugoj minuti sudačke nadoknade, a pogodak je zabio 23-godišnji hrvatski napadač Gabrijel Debeljuh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petković je izgubio loptu na sredini terena, nakon čega su domaćini jurnuli u kontru. Lopta je došla na krilo do Rondona koji je uputio sjajnu loptu u kazneni prostor gdje je Debeljuh zabio za 2:2 i produžetke.

Dinamo se u produžetku jako dobro nosio s igračem manje

Dinamo se u produžetku jako dobro nosio s igračem manje i uspio je izboriti udarce s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Cluj su nastupila dva hrvatska nogometaša - Gabrijel Debeljuh i Damjan Đoković. Obojica cijeli susret.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promašuje Cluj. GOTOVO JE. Boli je poslao loptu nebu pod oblake. I neka je, neka se ptice igraju, Dinamo je u 3. pretkolu LP-a.

Gvardiol uz samu vratnicu za 6:5 Plavih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deac zabija za 5:5. I dalje traje ovaj rulet... KAKVA DRAMA...

Dilaver zabija za 5:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRANI LIVAKOVIĆ

Gojak promašuje, AJOOOJ...

Teo Sušić zabija za 4:4.

Stojanović je miran za 4:3 Dinama u penalima...

Rondon zabija za 3:3.

Kapetan Ademi zabija kapetanski, mirno za 2:3 Dinama.

Livaković je pročitao stranu, stavio ruku na loptu, ali Cluj zabija za 2:2.

Leovac zabija za 2:1 Dinama.

Paulo Vinicius zabija Livakoviću za 1:1.

Prvi će pucati Dinamo, točnije Petković. Zabija, ali imao je sreće. 0:1 za Plave.


120' - Gotov je i drugi produžetak. Pucat će se penali za 3. pretkolo. Lutrija jedanaesteraca...

119' - Kastrati je napravio prekršaj za žuti.

116' - Još 4 minuta do lutrije jedanaesteraca.

113' - Slobodni udarac za Dinamo. No, ništa od svega.

111' - Cluj ima slobodni udarac. Do kraja je 9 minuta.

110' - Rondon je tukao glavom i napravio pritom faul u napadu.

106' - Počinje drugi produžetak.

105' - Gotov je prvi produžetak.

104' - Kakva prilika za Dinamo. Stojanović je sad poludio jer je valjda očekivao kakvu reakciju suca, dinamovci su izigrali Cluj i promašili izglednu priliku.

101' - Napada Cluj, Petković je sad dobio žuti. Dodatno je Plave gurnuo u probleme.

96' - Bordeanu je srećom loše tukao, prešla mu je lopta preko noge.

95' - Nema puno posla za golmane u prvih 5 minuta produžetka. Pucao je sad Mario Rondon, ali u obrambeni blok. Lopta je izvan igre. Cluj će izvesti korner.

91' - Počeo je prvi produžetak.

94' - Gotov je opći dio utakmice. Slijede produžeci. Pola sata trilera u Cluju.

92' - GOL ZA CLUJ: NEVJEROJATNO! Na korak od pobjede je bio Dinamo, dvije minute dijelile su Plave od 3. pretkola LP, ali domaćini su iskoristili Petkovićevu pogrešku. Bruno je pokušao proći jednog Rumunja, izgubio je loptu, a nakon toga su domaćini odjurili u kontru. Ubacio je Rondon, a Debeljuh je sjajno zabio za 2:2. OVDJE pogledajte njegov gol.

90' - Igrat će se još 4 minute sudačke nadoknade.

85' - Dinamo je sad u sjajnoj situaciji. Samo da se ne dogodi kakav preokret.

78' - GOOOOL: Kastrati je zabio za 2:1 nakon što je Petković odlično podvalio loptu Ademiju koji je tukao, a Kastrati iz popravnog zabio pod gredu. OVDJE pogledajte njegov pogodak.

Image
Foto: Screenshot

72' - Napada Cluj. Hoće li Dinamo izdržati?

69' - Brani Livaković šut glavom igrača Cluja. Već smo rekli kako su Rumunji nezgodni iz prekida.

68' - Dan Petrescu je pripremio izmjenu. Strijelac Michael Pereira će izaći, a zamijenit će ga Catalin Golofca.

60' - Pareira zabija za 1:1. Tukao je s nekih 16 metara, a lopta je prevarila Livakovića koji ju nije uspio iskontrolirati. Pereira je dobio loptu na rubu šesnaesterca, okrenuo se vrlo brzo i odmah opalio prema golu. Lopta je na putu, tako se barem čini, pogodila nekoga i promijenila smjer, iznenadila Livakovića te se od njegove ruke odbila u mrežu. Dominik je morao puno bolje reagirati. OVDJE pogledajte tu situaciju.

I sve se to dogodilo samo minutu nakon Dinamove prilike koju je propustio Ivanušec. Pucao je s 10 metara i pogodio nekoga u bloku, a hrvatski prvak je tražio penal...

57' - Hoće li Dinamo izdržati? Odmah je Mamić napravio promjenu i izvadio Majeru, a u igru gurnuo Kastratija...

54' - Trener Dinama Zoran Mamić radi zamjenu. Joško Gvardiol ulazi, a izlazi Mario Gavranović.

52' - Nema gola, Livaković brani penal. Kako je to Dominik obranio? Tukao je Deac blago u svoju lijevu stranu, ali skida to naš vratar. Nije pucao jako, pa je Dominik Livaković to uspio obraniti paradom. Nakon toga je Đoković imao popravni, ali i to je pročitao Livaković. OVDJE pogledajte njegove obrane.

Image
Foto: Screenshot: Arena Sport

50' - Jedanaesterac za Cluj, Catherine Teophile će dobiti crveni zbog gluposti, jer je srušio s leđa rukama suparničkog igrača. Joj joj, nije ovo dobro. Antonio Nobre neće tolerirati takvo ponašanje na terenu. Cluj će dobiti priliku zabiti iz penala. Pogledajte OVDJE crveni Catherina.

49' - Kao što se i očekivalo, Cluj je pritisnuo odmah na početku.

47' - Kakva prilika za Cluj. Rondon je opasno zaprijetio, sjurio se po desnoj strani nakon što se poskliznuo jedan igrač Dinama, tukao po podu iz kosa, ali otišla je lopta pored gol, točnije lijeve stative.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Promjena u momčadi Cluja. Rondon je ušao, a izaći će Alexandru Chipciu.

45'+2 - POLUVRIJEME. Obje momčadi imale su svoje periode, ali Dinamo je bio puno opasniji. Zabili su gol, a imali uz to i dvije prečke. Sve u svemu, može hrvatski prvak biti zadovoljan. No, u drugom dijelu očekujemo da će Cluj još jače napati. Jer, imaju još 45 minuta za nešto pokušati. Cluj je nezgodan iz prekida, ali isto tako ima klimavu, propusnu obranu sklonu kiksevima.

45' - Deac je potegnuo s ruba kaznenog prostora iz okreta, ali srećom nitko to nije dirao i napad je za Dinamo.

44' - Ademi je dobio žuti.

41' - NOVA GREDA. Napada sad Dinamo. Svega je tu bilo. Dinamo je žestoko pritisnuo nakon što je Cluj dominirao jedan perio i zaprijetio Plavima, ali lopta nije htjela u mrežu. Imali su dinamovci korner, netko od Dinamovih igrača udario je loptu glavom, a ona je skakutala po prečki...

39' - Ništa od kornera. Slabo je to bilo odigrano.

39' - TRESE SE GREDA CLUJA, AJOOOJ. Kakav je to bio udarac Oršića. Sjurio se s lijeve strane, namjesto nišanske sprave na desnu nogu, tukao i vratar Cluja loptu je vrškom prstiju dirao, skrenuo putanju na okvir gola, te je korner za Dinamo. Vratio se Gojak u igru, bit će sve u redu s njim.

35' - Slobodan udarac za Cluj na nekih 18 metara. Ovo je nezgodna situacija sad. Krv je na licu Amera Gojaka. Mora napustiti igru da mu se to sanira. Ništa od slobodnjaka, loše su to izveli Rumunji.

33' - Ne usude se nogometaši Cluja visoko izaći prema naprijed. Znaju da opasnost vreba iz kontri i polukontri od strane Dinama.

27' - Napadaju Rumunji, sad oni dominiraju.

26' - Korner je izveo Ciprian Ioan Deac, ali čisti to obrana Dinama.

25' - Dugu loptu je poslao Alexandru Chipciu, ali nije bio precizan i lopta je kod Dinama. No, ipak će biti korner.

21' - Kakva prilika za Cluj. Blizu je to prošlo. Ciprian Ioan Deac je dočekao dobar centaršut iz kornera i pucao s ruba šesnaesterca. Spasio se Dinamo.

18' - Ivanušec je opasno zaprijetio. Tukao je s 18-metara snažno pokraj lijeve vratnice.

15' GOOL Amer Gojak došao je do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu nisko uz desnu stativu. OVDJE pogledajte kako je Gojak matirao golmana Cluja Balgradeana.

Image
Foto: Screenshot: DIGI Sport

13' Cluj ima 57% posjed lote.

10' Oršić je primio loptu na lijevoj strani, sjurio se kaznenim prostorom, ali je njegov udarac iskosa završio pokraj gola.

9' Rumunji pritišću Modre visoko pa im je teško izaći u protivničku polovicu.

6’ Zaprijetili su Rumunji iz prekida, ali je bilo zaleđe.

1' Cluj je već na samom početku pokazao da je opasan iz prekida, srećom Modri su očistili.

1' Počela je utakmica.

19:25 - Igrači su stigli na stadion.

18:50 - Petković počinje susret s klupe jer još uvijek nije potpuno spreman nakon ozljede koljena.

18:36 - Dani Olmo poslao je poruku Modrima uoči utakmice.

17:01 - Kao što je poznato nema uzvrata, igra se samo jedna utakmica.

16:54 - Zoran Mamić o utakmici:

"Ne razmišljamo o tome što ako se ne kvalificiramo u iduću fazu. Razmišljamo samo o tome kako ćemo igrati u ovoj utakmici, želimo pobijediti i napravit ćemo sve da to ostvarimo. Nitko od nas ne razmišlja o porazu i mislim da niti jedan sportaš niti momčadi ne razmišljaju negativno prije utakmice ili što će biti ako izgubimo. To nije dobar stav. Mi se fokusiramo na našu igru i na to kako pobijediti Cluj", rekao je trener Zoran Mamić dan prije utakmice.

https://net.hr/video/dinamo-krece-u-europsku-avanturu-mamic-optimist-vjerujem-da-cemo-pokazati-dobru-igru-i-proci-dalje/

"Bit će neobično igrati u ovakvim uvjetima, bez publike i uz sve postojeće mjere, ali prilagodit ćemo se. Vidjeli smo na primjeru Lisabona i finala Lige prvaka da se i u takvoj atmosferi mogu odigrati kvalitetne utakmice na visokoj razini. Kad izađeš na travnjak ne vidiš ono sve što je izvan terena. Važno je pokazati kvalitetu na terenu", dodao je i nastavio.

"Uvijek želimo ostvariti plasman u grupnu fazu i puno smo puta uspjeli u tome u zadnjih 10 godina. Ipak, moramo ići korak po korak, uz respekt prema suparnicima. Oni također imaju kvalitetu i ambicije i trebamo to poštivati. Teren je jedino mjerilo i mjesto gdje se pokazuje kvaliteta", poručio je,

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo