[FOTO] CSKA - DINAMO 0:0: / Hrvatski prvak preživio Moskvu; I dalje je neporažen u skupini, ali na 3. mjestu s gol razlikom 0-0

Image
Foto: Profimedia

CSKA i Dinamo odigrali nulu u Moskvi

29.10.2020.
20:44
Profimedia
VOYO logo

CSKA - DINAMO 0:0

MOSKVA. VEB Arena; Sudac: Radu Petrescu (Rumunjska);

Strijelci: -

Žuti kartoni: Petković, Jakić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni kartoni: -

CSKA: Akinfejev - Fernandes (od 84. Bistrović), Divejev, Magnusson, Zajnutdinov - Kučajev (od 80. Ahmetov), Maradiašvili - Oblijakov (od 80. Đagojev), Vlašić, Ejuke (od 75. Sigurdsson) - Čalov (od 73. Gaič)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lauritsen, Perić (od 80. Kastrati), Gvardiol - Ademi, Franjić - Majer, Ivanušec (od 65. Jakić), Oršić (od 90+2. Moharami) - Petković (od 65. Gavranović))

FEYENOORD - WOLFSBURGER 1:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši zagrebačkog Dinama u susretu su 2. kola skupine K Europske lige na gostovanju kod CSKA u Moskvi u četvrtak navečer igrali 0:0. Dobra vijest je to što je hrvatski prvak prošao bez poraza Moskvi. Loša da je uputio samo jedan udarac u ovom dvoboju u okvir gola (od ukupno 6), to je premalo. Kao da Plavi se nisu uspijeli nametnuti, osim u prvih 15 minuta. Igrali su 25 minuta drugog dijela u prvom poluvremenu dosta ziheraški. U drugom je to izgledalo nešto malo bolje, ali opet, nedostajalo je tu hrabrosti.

Image
ESKALIRAO JE EURO PROBLEM ZA DINAMO OVE JESENI: /

'To je nedopustivo i najveća mana, neke su mi stvari nejasne'

Image
ESKALIRAO JE EURO PROBLEM ZA DINAMO OVE JESENI: /

'To je nedopustivo i najveća mana, neke su mi stvari nejasne'

Gvardiol i Franjić oduševili

JoškoGvardiol i BartolFranjić su odigrali jako dobro, Franjić je junački odradio prvi dio utakmice, blokirao Nikolu Vlašića i dobio veći dio tih dvoboja. Majer je također bio dobar. No, Franjić je veliko pojačanje Plavih. Livaković je bio siguran, dok je Bruno Petković opet bio ispod svoje razine. No, kad govorimo o njemu, važno je za reći da se trudio, borio, oko sebe je nerijetko imao 4-5 igrača CSKA. Kad smo kod CSKA, najbolji, najopasniji igrač im je bio naš Nikola Vlašić i Ejuka, koji je u drugom dijelu morao napustiti utakmicu zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje bez golova, ali i bez primljenog gola

Dinamo tako i nakon drugog nastupa u skupini ima razliku pogodaka 0:0 te s dva boda zauzima treće mjesto na ljestvici. Isti broj bodova, ali uz razliku pogodaka 1:1 ima drugi CSKA.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu ove skupine austrijski Wolfsberger je senzacionalno svladao Feyenoord u Rotterdamu s 4:1 (2:0) i tako zasjeo na čelo s četiri boda, dok je Feyenoord posljednji s jednim bodom.

Trostruki strijelac za Wolfsberger bio je Liendl (6-11m, 13-11m, 60), a jedan je pogodak dodao Joveljić (66-11m), dok je gol za Feyenoord postigao Berghuis (54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će u 3. kolu za tjedan dana ugostiti upravo Wolfsberger.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI 2. KOLA:CSKA M. - Dinamo Z. 0:0 Feyenoord - Wolfsberger 1:4 (Berghuis 54 / Liendl 6-11m, 13-11m, 60, Jovelj


Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' - Gotova je utakmica. Dinamo je uputio samo jedan udarac u ovom dvoboju u okvir gola (od ukupno 6), to je premalo. Kao da Plavi se nisu uspijeli nametnuti. Gvardiol i Franjić su odigrali jako dobro, Franjić je junački odradio prvi dio utakmice, blokirao Vlašića i dobio veći dio tih dvoboja. Majer je također bio dobar. No, Franjić je veliko pojačanje Plavih.

93' - Oršić izlazi, Moharammi ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - Akcija Dinama, Bistrović koji je ušao stigao je loptu koja je išla u kazneni prostor prema Kastratiju. Sporo je to bilo od hrvatskog prvaka.

91' - Jakić je napravio profesionalni prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se 4 minute sudačke nadoknade.

86' - Kombinacija CSKA na 16 metara, Džagojev je ostavio sjajnu loptu petom svom suigraču koji je tukao, ali hvata to Livaković. Sjajan je Dominik večeras, to moramo napomenuti. Siguran prije svega...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Nema faula na Stojanoviću. Radu Petrescu pokazuje da je lopta za CSKA.

82' - Napad je za Dinamo. Livaković ispucava loptu, ali ne prima mu dobro Oršić. Sad uzvraća CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Izašao je Perić, ušao Kastrati. Izašao je srednji branič, ušao napadač, to će donijeti i promjene u načinu igre Dinama.

76' - Sigurdsson ulazi, opasni i neugodni Ejuke izlazi. On neće moći nastaviti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Vlašić puca s 20 metara, ali ravno u ruke Livakoviću. Nije to bilo opasno.

73' - Tri kaznena udarca je imao Wolfsberg i sva tri su iskoristili u Rotterdamu. Austrijanci vode s 4:1. Senzacija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Opasno je bilo pred Dinamovim golom. Suđen prekršaj Laurietsena. Na nekih 16 metara. Ejuke je ostao ležati na travi.

70' - Majer je najopasniji Dinamov igrač u večerašnjoj utakmici. Gvardiol tuče, ufff. Čini se da je netko dirao Gvardiolov udarac. Promijenila je smjer lopta. Korner je za Dinamo. Majer oštro ali to nije došlo na prvu vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Ta desna strana Dinamu je i daje problem, ali manji nego u prvom dijelu.

65' - Bruno Petković izlazi, ulazi MarioGavranović. Nije to bila Brunina večer, iako se borio, često bio između četvorice-petorice suparničkih igrača. Jakić ulazi umjesto Ivanušeca. Jakić bi trebao pomoći veznom redu, učvrstiti sredinu. Sdemi će sad vjerojatno više ići naprijed, a Gavranović će tražiti svoju šansu.

62' - Dobro je to što u drugom dijelu Dinamo igra žustrije. No, u završnici se spetljaju. Petković pokušava, Stojanović se sad ljuti. Evo kontre CSKA, Ejuki je na lijevoj strani, sletio se ali uzima loptu Dino Perić.

53' - Kombiniraju dinamovci, ali nekako preoprezno igraju. Vrlo preoprezno. Evo sad korner za Dinamo. Majer ubacuje loptu iz kornera, Lauritsen tuče glavom, ali ništa...

49' - Otišla je lopta preko noge Majeru.

47' - CSKA sad uzvraća preko Vlašića, Livaković siguran. Veliki obračun dva hrvatska reprezentativca u ovoj utakmici.

47' - Ponovno poluvrijeme Dinamo otvara šansom. Pokušao je sad Ivanušec. Nije bio precizan.

46' - Počeo je drugi dio. Nema promjena u momčadima.

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Dinamo je igrao sjajno, hrabro do 15. minute, a onda je - stao! Kao da su ostali bez, nećemo reći energije, nego jačine i žustrine. Uz to su se povukli i CSKA je zaprijetio. Nikola Vlašić i Ejuke najopasniji je dvojac u CSKA. Eskalirao je problem u Dinamu na toj desnoj strani. Stojanović pliva, loše to sveukupno izgleda. Livaković je imao nekoliko dobrih obrana. Vidjet ćemo kako će se odvijati situacija u Rotterdamu.

42' - Vlašić je sad lukavo, lijevom, iz prve, sjajno tukao na gol, iz teške situacije sa strane, otišlo je to blizu vratnice. Kako je opasan Nikola, potvrđuje da je najopasniji i najbolji igrač domaćeg sastava. Ubaci se iza obrane Dinama i odmah panika.

41' - Premalo igrača Dinamo sad se priključuje napadu. CSKA u toj situaciji nije teško postaviti brzi dvostruki blok.

40' - Nema ništa od ovog pokušaja CSKA.

38' - Livaković je dobro obranio udarac Ejukeju koji je tukao s 13 metara. Stojanović je ponovno zakuhao, na toj desnoj strani curi, kasni se predajom, gube se lopte, netočno se dodaje. Ovo postaje opasna točka. Dinamo ne igra dobro sad, kao da se malo povukao. Malo više... Čvršći, hrabriji pristup otvorio bi Dinamu nove prilike.

36' - Stojanović je ispratio na desnoj strani napad Plavih i došao skroz do 16 metara, traži Oršića, ubacio je u kazneni prostor ali Rusi su koncetrirani. Desna strana malo je hedikepirana sa sredinom, tu nema klasičnog krilnog napadača. Majer, Ademi, Franjić i Ivanušec drže sredinu.

35' - 4 prekršaja Dinama, 2 CSKA do sad. Nekako je dojam da bi malo više čvrstine kod zagrebačke momčadi donijelo i više efekta u igri.

34' - Dobro je sad Dino Perić pratio Čalova koji se ubacuje iza obrane Modrih. Opasan je Čalov.

32' - Pokušaj je sad bio dodavanju prema Kučajev.

30' - Majer dugom loptom pokušava naći Petkovića, kojeg se kontinuirano zaustavlja prekršajima.

25' - Vlašić sad namješta Ejukeu loptu na 16 metara na udarac, Ejuke je to stisnuo po podu uz lijevu vratnicu, Livakovićevu desnu. O tome pričamo, Vlašić ima meki dodir, maštu, kreativnost i dobar udarac i odmah kad dobije loptu na 16 metara i nitko ne ide na njega nego ga se čeka na 14, onda on ima prostora za što god želi.

Image
Image

Dinamo Zagreb's Croatian midfielder Luka Ivanusec and CSKA Moscow's Russian defender Mario Fernandes vie for the ball during the UEFA Europa League football match between CSKA Moscow and Dinamo Zagreb at Moscow's CSKA Arena on October 29, 2020.,Image: 566255419, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

24' - Odličnih prvih 24 minute. Kod Plavih nema kad je lopta u posjedu, ide se jako u duelu. Samo bi trebalo Ruse, kad uzmu loptu, ipak tjerati malo dalje od vlastitog kaznenog, jer ih se previše pušta. Također, treba se Vlašića jače čuvati. Kad on ima loptu na 16 metara, onda je mogući problem.

20 - Franjić pokušava kombinirati s Petkovićem koji preskače loptu, ali ona ne dolazi do Oršića na 16 metara. Petković je kontinuirano opkoljen, oko njega su stalno tri-četiri igrača koja ga striktno ne čuvaju, ali ga žele odsjeći u igri.

Image
Image

Dinamo Zagreb's Croatian forward Bruno Petkovic and CSKA Moscow's Russian midfielder Konstantin Kuchaev vie for the ball during the UEFA Europa League football match between CSKA Moscow and Dinamo Zagreb at Moscow's CSKA Arena on October 29, 2020.,Image: 566254882, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

19' - Wolfsberger iz dva penala u Roterdamu vodi 2:0. Iznenađenje...

17' - Uzvraća Dinamo! Oršić je pucao, Oštrić je tukao desnom nogom oštro po podu, odmah uz vratnicu, ali Akinfejev to sjajno skida. To je Dinamo, tako se igra dečki!

15' - Što je sad Ejuke promašio? Gvardiol i društvo nisu išli do kraja, Ademi pita suigrače pa što je ovo bilo? Ejuki je tri puta trznuo, nitko na njega nije izašao, ušao u kazneni prostor i tukao, ali otišlo je to tik uz desnu vratnicu, Livakovićevu lijevu. Nije ovo bilo dobro. Ovo je prva prava prilika za CSKA u utakmici.

13' - Ejuke tuče s nekih 13 metara iz kaznenog prostora prema Livakoviću, ali Perić je to blokirao. Budi se CSKA.

13' - CSKA sad preuzima konce igre. Oni su ti koji uglavnom imaju loptu u nogama.

8' - Napada sad CSKA. Došli su u priliku Rusi, skoro do peterca, ubacili u sredinu ali čisti to obrana Plavih.

Image
Image

Dinamo Zagreb's Danish defender Rasmus Lauritsen and CSKA Moscow's Croatian midfielder Nikola Vlasic vie for the ball during the UEFA Europa League football match between CSKA Moscow and Dinamo Zagreb at Moscow's CSKA Arena on October 29, 2020.,Image: 566254231, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

5' - Dinamo dosta visoko stoji prema naprijed. Ivanušev radi pritisak na Obljakova.

2' - Fantastično proigravanje Majera prema Oršiću. Mislav nije najbolje primio loptu, zaustavio je to Akinfejev. Uf, kakva je to lopta bila. Dobra najava, dobar početak. Inače, mediji su prozvali Majera nasljednikom Luke Modrića. Tu laskavu medijsku 'konstrukciju' nasljedio je od Nikole More. I njega su svojedobno povezivali, zbog stila igre i pozicije, slično kao i Majer koji je kod Mamića čista desetka. Dobro, Moro je bio osmica uglavnom, ali titula je ista.

1' - Počela je utakmica. Sretno Dinamo!


18.54 - Igrači su spremni.

18:27 - Igrači Dinama utakmicu će započeti s crnim florom oko ruke, povodom smrti klupske legende SlavenaZambate.

18:20 - Stigli su sastavi i Mamić je napravio veliko iznenađenje. U prvoj postavi nema ponajboljeg igrača ove sezone MarijaGavranovića. Isto tako ispao je Jakić, a igrat će Franjić i Perić će igrati stopera.


Modri su prvom kolu skupine K protiv Feyenoorda odigrali neodlučeno (0:0) na Maksimiru, a sada ih čeka teško gostovanje u Moskvi kod CSKA, koji je u prvom kolu remizirao s austrijskim Wolfsbergerom pa sve momčadi u skupini K imaju po bod.

Vatreni najopasniji

Nakon 12 kola ruskog prvenstva CSKA je drugi na tablici sa 25 bodova, dok vodeći Spartak iz Moskve ima dva boda više. U ponedjeljak je CSKA u susretu 12. kola pobijedio Arsenal iz Tule s 5:1, uz dva gola i asistenciju hrvatskog reprezentativca Nikole Vlašića kojik je ove sezone u ruskom prvenstvu već zabio šest golova, a tome je dodao i četiri asistencije.

Image
Foto: Profimedia, Alexey Filippov / Sputnik
Image
Foto: Profimedia, Alexey Filippov / Sputnik

Nikola Vlašić

"CSKA ima dobre pojedince, dobro izgledaju i kao momčad, može se reći da je to jedan od najboljih ruskih klubova. Osim toga, imaju sjajnog Vlašića koji u kontinuitetu igra odlično i koji svojom genijalnošću može riješiti utakmicu i kad momčad ne igra dobro. Moramo obratiti pažnju na njega, ali i na ostale igrače CSKA-a. No, imamo i mi svoje kvalitete i uvjeren sam da možemo napraviti dobar rezultat u Moskvi", izjavio je trener Dinama Zoran Mamić.

Moguća postava

U sastavu Dinama koji će istrčati na travnjak u Moskvi ne bi trebalo biti prevelikih iznenađenja. Očekuje se da će se Mamić odlučiti za formaciju 4-2-3-1 u kojoj Modri najčešće igraju.

Na golu će, očekivano, biti Dominik Livaković.

U obrani neće biti Kevina Teophile-Catherina koji je protiv Feyenoorda iščašio rame pa bi njegovo mjesto trebao preuzeti Joško Gvardiol koji će s Dancem Rasmusom Lauritsenom činiti stoperski par.

Ivanušec ili Majer?

Na lijevom boku se očekuje Marin Leovac, a na desnom Petar Stojanović.

U veznom redu će biti kapetan Arijan Ademi, Kristijan Jakić, Mislav Oršić, Lirim Kastrati te Luka Ivanušec ili Lovro Majer.

U napadu bi trebao igrati Mario Gavranović koji je ove sezone u izvanrdnoj formi, a Bruno Petković će čekati priliku s klupe.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo