UZBUDLJIVO ZA VIKEND: / Pratimo Vatrene u borbi za prvo mjesto s Islandom, a možda dobijemo i svjetskog prvaka u Formuli 1

Image

Ovo je vikend kad ligaška natjecanja zamjenjuju kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, a Hrvatska pred, nažalost, praznim tribinama u Maksimiru dočekuje Island.

12.11.2016.
8:00
VOYO logo

subota:

Kvalifikacije za SP: Hrvatska - Island (18)

Tko bi rekao da će Hrvatska derbi u kvalifikacijama za odlazak na SP u Rusiju 2018. igrati protiv Islanđana. No, nakon tri kola ove dvije reprezentacije na vrhu su skupine sa sedam bodova. Hrvatska, pojačana za igranje Luke Modrića, ima priliku pobjeći Islandu, hit-momčadi prošlog ljeta na Euru u Francuskoj. Prije dvije godine, Vatreni i Islanđani igrali su dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za SP u Brazilu, tad je Hrvatska suvereno prošla dalje, ali Island je od tad napredovao kao reprezentacija i bit će opasan suparnik Čačićevoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ABA liga: Cibona - Crvena zvezda (19)

U 9. kolu ABA lige košarkaši Cibone dočekuju neporaženu Crvenu zvezdu koja u Zagreb dolazi s dugog euroligaškog puta iz ruskog Kazanja gdje je igrala u četvrtak. Prošlog je vikenda Mulaomerovićeva momčad izgubila u Podgorici kod također neporažene Budućnosti, sad ima prilike uzeti bodove lideru ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan - Cedevita (21)

U kolu zagrebačko-beogradskih obračuna, Cedevita gostuje kod Partizana. Mršićeva momčad zaigrala je puno bolje otkako su momčad pojačali Marko Tomas i Pierre Jackson, koji je u pobjedi protiv Nižnjeg Novogoroda u Eurokupu ovog tjedna ubacio čak 38 poena. Partizan je četvrti na ljestvici, jedno mjesto ispred Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nedjelja:

Slalom u Leviju, skijaši (11)

U nedjelju će skijaši voziti drugu utrku sezone, nakon uvodnog veleslaloma u Söldenu, na rasporedu je slalom u finskom Leviju. U Austriji je slavio Alexis Pinturault, dok je Marcel Hirscher, peterostruki osvajač Velikog kristalnog globusa, bio drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijancu će posao u Finskoj biti nešto lakši, jer neće nastupiti najbolji slalomaš iz prošle sezone Henrik Kristoffersen. Norvežanin se posvađao s nacionalnim savezom koji mu nije dozvolio ime osobnog sponzora na kacigi pa su zavađene strane završile na sudu.

Domaćini su ove godine imali sreće sa snijegom, staza je spremna, za razliku od lani, kad su utrke morale biti otkazane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

završni Masters za tenisače u Londonu (15)

U nedjelju počinje završni Masters za tenisače na kojemu sudjeluje i najboljih hrvatski tenisač Marin Čilić, trenutačno sedmi igrač na svijetu. U nedjelju svoje mečeve igra skupina "Ivan Lendl", a turnir će otvoriti detronizirani Novak Đoković, kojem je prošli tjedan Andy Murray uzeo svjetski broj 1, protiv Austrijanca Dominica Thiema. Drugi meč dana igraju Miloš Raonić i Gael Monfils.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić će svoj nastup započeti u ponedjeljak, u 21 sat igra protiv prvog svjetskog reketa, Andyja Murraya protiv kojeg ima tri pobjede u 14 mečeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formula 1, VN Brazila (17)

Ove nedjelje u Saou Paolu, na Velikoj nagradi Brazila, preposljednjoj utrci sezone, može pasti odluka o prvaku. Nico Rosberg ima 19 bodova prednosti pred momčadskim kolegom i aktualnim svjetskim prvakom Lewisom Hamiltonom koji je slavio prije dva tjedna na VN Meksika i smanjio zaostatak za sedam bodova.

Bila je to 51. pobjeda za engleskog vozača kojom se na drugom mjestu ukupnih pobjeda izjednačio s legendarnim Francuzom Alainom Prostom, dok je na vrhu nedostižni Michael Scumacher. Posljednja utrka sezone na rasporedu je 27. studenoga u Abu Dhabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo