UVIJEK VJERNI POSLALI DRAMATIČNU PORUKU: / 'Hrvatska može zbog nekoliko huligana biti izbačena s Eura, Za dom spremni ne viču navijači'

Image

Hrvatska reprezentacija sljedeće će dvije kvalifikacijske utakmice igrati pred praznim tribinama.

3.6.2016.
12:14
VOYO logo

Nakon što je prošlog tjedna Fifa kaznila Hrvatski nogometni savez zbog ‘diskriminirajućeg i nesportskog ponašanja navijača’ tijekom prijateljskih utakmice s Mađarskom i Izraelom zbog čega će reprezentacije dvije utakmice igrati perd praznim tribinama te će Savez morati platiti 150,000 švicarskih franaka, javili su se iz Kluba navijača Uvijek vjerni.

Image
JOŠ JEDNA TEŠKA KAZNA ZA HNS ZBOG USTAŠTVA: /

Fifa Vatrene kaznila s dvije utakmice bez gledatelja!

Image
JOŠ JEDNA TEŠKA KAZNA ZA HNS ZBOG USTAŠTVA: /

Fifa Vatrene kaznila s dvije utakmice bez gledatelja!

U svom priopćenju izrazili su ogorčenje i zabrinutost posljednim događajima za koje tvrde da nisu samo nogometni i navijački. Evo što su sve napisali u sovm priopćenju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drastična kazna

"Ogorčeni i zabrinuti, članovi Kluba navijača Uvijek vjerni iskazuju veliku zabrinutost i nezadovoljstvo povodom posljednjih događaja koji su kulminirali još jednom drastičnom kaznom našoj nogometnoj reprezentaciji.

Ne shvaćajući porive da se svojim uzvicima očito namjerno sabotira reprezentacija, kao što ne shvaćamo nerazumljivu i destruktivnu podijeljenost na "ove" i "one", ili na "sjever" i "jug" odgovorno tvrdimo da je problem s kojim se suočavamo ne samo nogometni ili navijački!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem koji tako teško opterećuje našu svetu hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne mogu rješiti ni navijači ma koliko se trudili, ni nogometaši, očito dosad nisu mogli ili htjeli niti političke elite. Ispada pritom da je do reprezentacije malo kome stalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E, pa nama je stalo. I te kako! Uoči europske smotre na kojoj će biti mnogo naših navijača i najveći dio članstva Uvijek vjerni - ovakva kazna djeluje i otriježnjujuće i upozoravajuće. Hrvatskoj reprezentaciji se može dogoditi da kao zarobljenik nekoliko huligana bude čak i izbačena s prvenstva u Francuskoj. Kazna koju je reprezentacija zadobila oštro je upozorenje.

Suočavanje s problemom

Društvo se dosad uopće nije sustavno suočavalo s ovim problemom, koji nije ni nogometni, ni sigurnosni, već upravo - društveni! S ovakvim niskim udarom prema reprezentaciji koje uz politiku društvo ne sankcionira čime smo praktički svi taoci onih kojima do Hrvatske uopće nije stalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što nisu navijači iscrtali nacistički simbol na poljudskom stadionu, a što su bludni politikanti koristili da bi se ocrnili baš navijači, tako ni pokliči kojima upropaštavamo hrvatsku reprezentaciju nisu djelo navijača nego onih koji love u mutnom. I jednostavno ne vole Hrvatsku, reprezentaciju, naše društvo i naše vrijednosti.

Došli smo do ruba ponora, a na svima nama je da ne napravimo korak naprijed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog Uefinih kazni, Hrvatska je, inače, već igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016., a slijedi joj još jedna u kvalifikacijama za europsku smotru 2020.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo