VIDEO: / Đoković i Serena pokazali zašto su najbolji na svijetu

Kineskoj tenisačici Na Li u polufinalu posljednjeg Grand Slam turnira sezone priključila se i Amerikanka Serena Williams i to nakon svega 52 minute meča protiv Carle Suarez Navarro...

4.9.2013.
8:57
VOYO logo

Apsolutno iznenađenje četvrtfinalne postave, Španjolka Suarez Navarro, igrala je svoj prvi četvrtfinale Grand Slam turnira u karijeri, a isti će joj ostati zauvijek u pamćenju. Ne zato jer je pobijedila ili propustila veliku priliku za to, već zato jer protiv prve igračice svijeta nije uspjela osvojiti niti jedan jedini gem!

Williams je slavila sa 6-0, 6-0 i još jednom pokazala da joj u današnjem svijetu tenisu, kada je prava, nema ravne. Amerikanka je iskoristila šest od sedam prilika za break, dok je Suarez Navarro svoje dvije propustila realizirati. Williams je dominantno pogodila 20 winnera, Španjolka svega tri, uz 12 neprisiljenih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi polufinalni par saznat ćemo u srijedu kada će na teren izaći Viktorija Azarenka i Daniela Hantuchova, te Flavija Penneta i Roberta Vinci.

Kod muškaraca su noćni "klasik" odigrali Stanislas Wawrinka i Tomaš Berdych, a čast je švicarskog tenisa, nakon ispadanja Rogera Federera, obranio Wawrinka. Češki je tenisač bolje otvorio susret osvojivši prvi set rezultatom 6-3, no potom je počeo pokazivati znakove nelagode u desnom stopalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/GA-zDKp_9bo

Wawrinka je naredni set dobio glatko sa 6-1, te je u trećem vodio 5-4 i servirao za vodstvo 2-1. No tri breaka zaredom odvela su set u tie-break, u kojem je Berdych imao 4-1, ali Wawrinka je u konačnici s 8-6 uzeo dionicu. Berdych se nakon toga dobro držao još samo u prva četiri gema četvrtog seta, nakon čega je ispustio oba svoja servisa do kraja, te nije bio prijetnja Wawrinkinim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnik švicarskom tenisaču u četvrtfinalu bit će Andy Murray, koji je sa 6-7(5), 6-1, 6-4, 6-4 svladao Uzbekistanca Denisa Istomina. Kao i vrlo često u svojim mečevima Škot je krenuo jako sporo i u ovaj, što ga je u konačnici koštalo gubitka prvog seta u tie-breaku. No nakon toga je proigrao i učinio sve potrebno da mirno izbori četvrtfinale turnira na kojem brani naslov pobjednika.

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković doslovno je razbio Španjolca Marcela Granollersa u osmini finala US Opena. Poslije samo 78 minuta igre Srbin je slavio 6-3, 6-0, 6-0. Granollers je osvojio svoja prva tri servis-gema, a onda je krenula "oluja" s druge strane. Raritetno, no Đoković je nanizao nevjerojatnih 15 gemova za lagano konačno slavlje. Uzeo je sve gemove do kraja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno zvuči i da je Granollers, inače 43. tenisač na svijetu, u drugom setu osvojio samo devet poena, dok je u trećem bio još slabiji, pa je osvojio samo - šest!

Idući Đokovićev suparnik je Rus Mihail Južniij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

US Open, osmina finala (tenisači): Đoković (1) - Granollers 6-3, 6-0, 6-0 Južnij (21) - Hewitt 6-3, 3-6, 6-7(3), 6-4, 7-5

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo