Za tri tjedna / Tužan kraj velike Amerikanke: Vonn najavila završetak karijere!

Image
Foto: AP Images

Utrke u švedskom Areu za tri tjedna bit će posljednje u karijeri za Lindsey Vonn

1.2.2019.
17:55
AP Images
VOYO logo

Lindsey Vonn stigla je do kraja. Jedna od najboljih skijašica svih vremena više se ne može boriti s ozljedama te je objavila kako će joj utrka superveleslaloma u švedskom Areu 19. veljače biti posljednja u grandioznoj karijeri.

"Protekla dva tjedna bila su jedni od najizazovnijih i najemotivnijih u mom životu. Borim se s realnošću između toga što mi tijelo kaže, a protiv mog srca i uma koji smatraju da mogu dalje", napisala je 34-godišnja Amerikanka koja je kraj planirala sljedeće sezone u kanadskom Lake Louisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nesretna realnost jest da moj um i tijelo nisu na istoj stranici. Nakon mnogih neprospavanih noći prihvatila sam da ne mogu nastaviti skijati. Moje tijelo slomljeno je od mnogih ozljeda, nepopravljivo je i ne dopušta mi da odvezem posljednju sezonu onako kako sam sanjala. Tijelo mi viče stop i vrijeme je da ga poslušam."

S 82 pobjede u Svjetskom kupu Vonn je ostala na četiri manje iza legendarnog Ingemara Stenmarka, četiri operacije na koljenu, nažalost, nisu dopustile stizanje tog svevremenskog rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom karijere osvojila je četiri velika Kristalna globusa uz 16 malih, olimpijsko zlato u spustu, kao i svjetsko koje je osvojila i u superveleslalomu. 

Zanimljivo, upravo je na švedskom skijalištu, na kojemu će nastupiti na Svjetskom prvenstvu sljedećeg tjedna, ostvarila posljednju pobjedu, 14. ožujka prošle godine u spustu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo