'NAJVEĆA PRIJETNJA SPORTAŠIMA' / Upozorenje: Olimpijcima zabranjeno rukovanje

Image
Foto: Wikipedia

Britanski olimpijski odbor je u strahu od bolesti i ozljeda odaslao upozorenje svojim sportašima da se ne rukuju sa suparnicima i dužnosnicima na Olimpijskim igrama u Londonu.

7.3.2012.
8:22
Wikipedia
VOYO logo

Britanskim sportašima odaslano je upozorenje da se ne rukuju sa svojim sportskim suparnicima i dužnosnicima na Olimpijskim igrama u Londonu, javlja BBC.

Britanski olimpijski odbor je, naime, zabrinut da bi bilo kakva bolest naciji domaćina mogla nauditi u ostvarivanju olimpijskih uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća prijetnja izvedbi sportaša su bolesti i ozljede. Ovdje govorimo o minimaliziranju rizika od bolesti. Ne radi se ni o čemu drugom, nego o higijeni", rekao je glavni liječnik odbora Ian McCurdie.

Britanski veslač Zac Purchase na svom je twitter profilu objavio da takva upozorenja britanski sportaši dobivaju redovito, ali u njima ne vidi nikakvog smisla. "Osim ako nećemo trčati uokolo s dezinfekcijskim sredstvom za svaku površinu koju dotaknemo", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki olimpijski odbor, koji će poslati najviše sportaša na Igre, ne namjerava objavljivati takva upozorenja. "Uvijek ohrabrujemo naše sportaše da prigrle olimpijski duh i druže se sa sto više sportaša iz što više zemalja", rekao je glasnogovornik odbora Patrick Sandusky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo