'Ključ u umjerenosti' / Upoznajte čovjeka koji kuha Vatrenima: 'Nogometaši jedu četiri obraka na dan, a jednu stvar posebno izbjegavaju'

Reprezentativci jedu četiri obroka na dan - a kada je hrana u pitanju - nemaju posebnih zahtjeva

5.6.2018.
20:30
VOYO logo

Naši nogometni reprezentativci ne jedu barem tri sata prije utakmice, a inače uživaju u tjestenini. Tijekom cijelog Svjetskog prvenstva u Rusiji imat će četiri obroka na dan. 

Tomica Đukić za nekoliko dana - odlazi put Rusije. Sve mora biti spremno dok ne dođu Modrić, Ćorluka i ostali jer upravo je on odgovoran za sve što oni jedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crveno meso, bijelo meso, ništa ne kuhamo s teškim umacima, nego sve na lešo, ili blaže tretirano", otkriva nam Tomica Đukić, službeni kuhar nogometne reprezentacije.

Strog je režim prehrane, osobito na dan utakmice. Ne konzumiraju se kremasti kolači, voće se jede u umjerenim količinama, orašasti plodovi su dobrodošli, kao i salate i tjestenina, kojih uvijek ima u izobilju. Reprezentativci jedu četiri obroka na dan - a kada je hrana u pitanju - nemaju posebnih zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su dečki koji su profesionalci, igraju u velikim klubovima, znaju svoj posao, vjerujte mi", ističe kuhar Vatrenih.

"Inzistiramo i savjetujemo ih, ali ako igrač pojede cheesburger i pomfrit prije tekme, i odigra utakmicu fantastično, što se mene tiče, ja ću mu ih ići kupiti i drugi put", kroz smijeg će Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kada dođe dan odmora - malo oduška je ipak poželjno. Ključ svega, priznaje i Bahtijarević, je u umjerenosti. "Nije čudno da se napravi i punjena paprika i grah s tjesteninom kojeg naši reprezentativci obožavaju. I nekakav roštilj. Pazimo na kvalitetu namirnica i kada ćemo im to dati."

Nisu samo naši nogometaši spremni za Rusiju - i njihove bolje polovice kreću u pohod kao glasna podrška, ali samo s tribIna. Jer u kampu je bitna - dobra koncentracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da o tome nema govora mi smo tamo u ozbiljnom poslu, pripremama utakmicama, nisam protiv toga da se vide nakon utakmice", rekao je izbornik Dalić za RTL u nedavnom intervjuu.

 Nadamo se samo da će ishodi tih utakmica - biti na našoj strani. Devet je dana do Svjetskog prvenstva - i svi žele isto!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo