FIFA prijeti Jovanoviću / 'Uplitanje u nogomet može biti kažnjivo izbacivanjem sa SP-a'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ministar Jovanović opet vodi rat s dopisima te mu je FIFA naglasila kako svako neumjesno uplitanje Vlade u poslove HNS-a može rezultirati kaznom, i to čak izbacivanjem reprezentacije sa Svjetskog prvenstva.

23.3.2014.
18:25
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

U hrvatskom nogometu se nastavlja rat s dopisima.

Nakon što je prije nekoliko dana ministar Željko Jovanović u ime MZOS-a prema krovnim nogometnim institucijama poslao dopis u kojem od čelnih ljudi svjetske i europske nogometne federacije zahtjeva da se "suzdrže od prozivanja i osvrtanja na Zakone RH".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao je brzi odgovor u kojemu se Hrvatskoj prijeti suspenzijom svih hrvatskih klubova, ali i reprezentacije iz svih natjecanja ako se politika umiješa u unutarnje stvari HNS-a.

No ipak, nemoguće je vjerovati da će FIFA izbaciti Hrvatsku s Mundiala u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na prije navedeno, naglašavamo da se Statutom FIFA-e, a posebno čl. 13. i 17., od saveza članica FIFA-e traži da svoje poslovanje vode neovisno i bez ikakvog utjecaja trećih strana. Stoga je FIFA-ina Komisija za nacionalne saveze naglasila da bi se svaka Vladina odluka da jednostrano postupa u internim poslovima HNS-a, ako bi se primijenila, smatrala neumjesnim uplitanjem, te da bi se takav slučaj dostavio nadležnim FIFA-inim tijelima radi razmatranja i moguće odluke, kojom se mogu izreći kazne, uključujući i suspenziju, pa čak i reprezentacije sa Svjetskog prvenstva!" piše u dijelu dopisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo