UMRLA JE SESTRA GORANA IVANIŠEVIĆA: / Godinama je vodila bitku s teškom bolesti, a naš teniski as igrao je upravo za nju

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Srđana je godinama vodila bitku s teškom bolešću, a tenisač je početkom 2000-ih godina priznao da je tijekom osamdesetih počeo igrati za svoju sestru koja boluje od raka

4.10.2019.
21:28
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Sa 53 godine sinoć je u jednoj zagrebačkoj bolnici, preminula sestra tenisača Gorana Ivaniševića, javlja Index. Srđana je umrla nakon operacije.

Godinama je vodila bitku s teškom bolešću, a tenisač je početkom 2000-ih godina priznao da je tijekom osamdesetih počeo igrati za svoju sestru koja boluje od raka. Njegovo priznanje objavljeno je u intervjuu za Times, a sestra je Ivaniševiću bila jedan od najvećih motiva u teniskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borila se s rakom od 1988.

"Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se koncem 1988. godine. Pripremao sam se za put u Australiju gdje sam planirao igrati kvalifikacije u Adelaideu i potom kvalifikacije Australian Opena i možda nastupiti na juniorskom turniru. Prije nego što sam krenuo na put, otac mi je rekao da mi je sestra bolesna, da je liječenje skupo, da on ostaje doma i da ću biti sam. Ja te noći nisam spavao, a sljedeći dan sam otputovao u Australiju i tamo izgubio u završnom krugu kvalifikacija u Adelaideu, ali ušao sam kao sretni gubitnik i stigao do četvrtfinala", ispričao je tenisač ove godine za TV Ekran.

Ivanišević je još ispričao da je tada u Melbourneu prošao kvalifikacije i došao do četvrt finala te da turnir nije igrao. Sav nagradni fond koji je zaradio u Australiji ponio je u gotovini te novac stavio u jaknu od koje se nije odvajao sve do kuće. Zbog toga je spavao u avionu, a onda je prišao ocu i rekao: "Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da se mogu konačno naspavati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo