NOVI PORAZ U LIGI PRVAKA / Ukrajinci rutinirano kaznili sve Dinamove greške!

Image
Foto: PIXSELL

Bio je to osmi uzastopni poraz 'modrih' u Ligi prvaka, te deseti u zadnjih 11 susreta. Posljednji bod u 'elitnom društvu' Dinamo je osvojio 2. studenog 1999. kada je u Marseilleu odigrao 2:2.

3.10.2012.
22:30
PIXSELL
VOYO logo

KIJEV - U susretu drugog kola A skupine nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na Olimpijskom stadionu u Kijevu izgubio od ukrajinskog imenjaka 0:2 ubilježivši i drugi poraz u skupini.

Dinamo je očajno otvorio susret i već u trećoj minuti domaćin je stigao do vodstva. Vukojević je ubacio loptu sa strane, a Gusev je bio brži od Vide i udarcem glave sa 6-7 metara pogodio desni donji kut. Već minutu kasnije moglo je biti i 2:0. Veloso je opasno zaprijetio, no Kelava je sjajno reagirao. 'Modri' su nakon 15 minuta lutanja ipak došli do 'zraka' i počeli su igrati daleko bolje. U 25. minuti hrvatski prvak je mogao izjednačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je gurnuo sjajnu loptu Beqiraju koji je izašao sam ispred Šovkovskog zaobišao ukrajinskog vratara te uputio povratnu loptu u kazneni prostor, no ispred Pivarića izbio je Taiwo.

U trenucima dok je Dinamo bio posve ravnopravan Kijevljani su u 33. minuti zabili i drugi gol. Kelava je ponovo loše ispucao loptu do Taiwoa koji je probio stranu ubacio u kazneni prostor, a ispred Kelave je Josip Pivarić zatresao vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Čačić je ubacio još jednog napadača, umjesto Calella u igru je ušao DujeČop koji je u 49. minuti zaprijetio udarcem sa 18 metara, no ukrajinski vratar je bio spreman. U 58. minuti je ušao i AnteRukavina umjesto Beqiraja. Tri minuta kasnije domaćin je mogao razriješiti sve dvojbe ukoliko ih bilo, no Kelava je sjajno zaustavio udarac Guseva koji se prošetao kroz 'modru' obranu, a potom sa osam-devet metara pucao. U 69. minuti Ideye je ukrao loptu Tonelu i sjurio se sam prema 'modrim' vratima, no loše je pucao. Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici.

Bio je to ujedno osmi uzastopni poraz 'modrih' u Ligi prvaka, te deseti u zadnjih 11 susreta. Posljednji bod u 'elitnom društvu' Dinamo je osvojio 2. studenog 1999. kada je u Marseilleu odigrao 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine Porto je pobijedio PSG 1:0 golom JamesaRodrigueza u 84. minuti.

Na ljestvici vodi Porto sa šest bodova, PSG i Dynamo imaju po tri boda, dok je hrvatski prvak na začelju skupine sa dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem kolu Dinamo će 24. listopada na stadionu Maksimir ugostiti PSG, dok će Porto dočekati Dynamo Kijev.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo