Francuska u utrci za domaćina / Ukrajina zbog političke situacije odustala od Eurobasketa

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Odluka o novom domaćinu će se donijeti na sljedećem sastanku odbora FIBA-e 23. ožujka.

19.3.2014.
17:52
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaški savez Ukrajine je odlučio zbog nestabilne političke situacije odustati od organizacije europskog prvenstva 2015. godine iako bi voljeli biti domaćin prvenstva 2017. godine.

Ukrajina će predložiti FIBA-i da se prvenstveno održi u drugoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je organizirati Europsko prvenstvo u ovako teškim ekonomskim i političkim uvjetima. Naša zemlja nema pomoć stranih ulagača koji bi sagradili novu dvoranu, a uz to je organizacijski odbor suočen s nedostatkom vremena da se turnir organizira. Priprema takvog projekta je dug i složen proces koji obuhvaća planiranje sustava i cijeli niz organizacijskih mjera", rekao je šef organizacijskog odbora Markiyan Lubkivsky.

"S obzirom na postojeću situaciju, mislim da imamo pravo moliti FIBA-u da dopusti Ukrajini priliku da bude domaćin prvenstva 2017., nakon što povjeri prvenstvo 2015. nekoj ili više europskih država. To bi bilo pošteno s obzirom da smo mi obavili već dosta priprema i počeli smo graditi dvorane koje bi mogle ostati nedovršene", dodao je Markiyan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o novom domaćinu će se donijeti na sljedećem sastanku odbora FIBA-e 23. ožujka u Münchenu, a zasad je službeno u utrci i Francuska, koja je bila protukandidat u borbi za dobivanje domaćinstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo