UGLEDNA NOVINSKA AGENCIJA O IZBORNIKU ČAČIĆU: / 'Serviser televizora vodi Hrvatsku na Euro'

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoić

Francuska novinska agencija AFP objavila je priču o hrvatskom izborniku Anti Čačiću.

13.5.2016.
16:37
PIXSELL, Jurica Galoić
VOYO logo

"Zadovoljan sam njegovim izborom. Ante Čačić je zaslužio biti izbornik. Radio je s osam ili devet igrača koji su članovi reprezentacije i to nam je bilo važno", prisjetio se AFP izjave predsjednika HNS-a DavoraŠukera.

Može li inspirirati zvijezde?

U nastavku teksta postavlja se pitanje može li 62-godišnjak inspirirati talentirane zvijezde da igraju u punim potencijalom te napominju da je Hrvatska u skupini s Turskom, Češkom i Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako se tu nalaze zvijezde poput LukeModrića i MarijaMandžukića, malo su toga postigli od 1998. kada su bili treći na svijetu". Nadalje, AFP piše ako su kvalifikacije obilježili navijački neredi i kontroverzna smjena NikeKovača.

Image
Foto: Screenshot

"Kada je upitan bi li danas mogao popraviti televizor, Čačić, koji je bio vlasnik servisa u Zagrebu od 1978. do 1991., odgovorio je s osmijehom: 'Nema šanse. Ne bih ga znao niti otvoriti. To je sada nešto sasvim drugačije'", piše AFP te nastavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitna karijera

"Osim što nije imao igračku karijeru i u trenerskoj nije bio uspješan te je to izazvalo žestoku reakciju navijača. Njegovi prethodnici Kovač, Štimac, Bilić ili Blažević, koji je osvojio treće mjesto 1998., imali su više manje uspješne igračke karijere", napominje se u članku pa opisuju početke Čačićeve karijere.

"Nakon svojih serviserskih dana stekao je trenersku diplomu na Kineziološkom fakultetu. Vodio je kratko reprezentaciju Libije do 20. godina (225-2006), a onda se vratio doma gdje je trenirao Dubravu i Inter Zaprešić koje je uveo u prvu ligu. Vodio je najbolji hrvatski klub Dinamo 2011. ali je dobio otkaz za manje od godinu dana. Prije nego što je postao izbornik još je bio na klupi Maribora (2013.) i Lokomotive Zagreb", završava članak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo