NE RAZUMIJEŠ TI TO DRUŽE SUDIJA / UEFA oduzima Bosancima bodove?

Image

Zbog odbijanja prijedloga FIFA-e I UEFA-e o izmjeni statuta nogometnog saveza BiH, sasvim je izvjesno da reprezentacija, kao i klubovi iz BiH neće smjeti nastupati u svim međunarodnim nogometnim natjecanjima.

29.3.2011.
15:28
VOYO logo

SARAJEVO -  Skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odbila je u utorak prijedlog izmjena statuta te organizacije na kojima su inzistirale FIFA i UEFA pa je sada sasvim izvjesno kako će uskoro slijediti kazne europske i svjetske nogometne federacije, koje će značiti i suspenziju bosanskohercegovačkog nogometa iz svih međunarodnih natjecanja.

Na izvanrednoj skupštini NS BiH održanoj u Sarajevu samo 22 od 53 nazočna člana glasovalo je u prilog promjena statuta kojima je umjesto tročlanog predsjedništva NSBiH trebala biti uspostavljena funkcija jednog predsjednika kako je to slučaj u svim drugim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo na toj izmjeni inzistirale su FIFA i UEFA ostavljajući Nogometnom savezu BiH da to učini najkasnije do 1. travnja.

FIFA i UEFA već su ranije naznačili kako će već u travnju uslijediti kaznene mjere.To znači da izvršna tijela NS BiH biti raspuštena a umjesto njih će biti uspostavljeno privremeno "povjerenstvo za normalizaciju" čije će članove imenovati vodstva FIFA-e i UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo će imati zadaću osigurati poslovanje NS BiH tijekom suspenzije te pripremiti uspostavu Saveza u sasvim novom sastavu kao i osigurati usvajanje statuta kojega je sadašnja skupština odbacila. Dok taj proces ne bude završen bosanskohercegovačkom nogometu prijeti suspenzija.

Promjenama statusa NSBiH odnosno uvođenju funkcije predsjednika saveza od početka su se protivili članovi skupštine Saveza koji dolaze iz Republike Srpske u čemu su imali potporu entitetskih vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo