SPORNI TRANSPARENT / UEFA će kazniti Dinamo zbog prekrižene Mamićeve glave?!

Govoreći o derbiju direktor Dinama Tomislav Svetina je izrazio zadovoljstvo što je sve prošlo u normalnoj atmosferi, no novinarima je otkrio kako je maksimirski klub iz UEFA-e primio i novu prijavu.

2.12.2013.
13:52
VOYO logo

Razlog nove prijave je transparent koji su malobrojni navijači zagrebačkog kluba izvjesili na tribinama stadiona u Odessi tijekom utakmice Europske lige protiv domaćeg Černomoreca.

Sporni transparent je već dobro poznat hrvatskoj javnosti - prekrižena glava Zdravka Mamića, a UEFA na to gleda kao poziv na mržnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo još jednu disciplinsku prijavu od strane UEFA-e vezano za Odessu. Mi nismo dobili disciplinsku prijavu od UEFA-e jedino kada naših navijača nije bilo na gostovanjima u Europi... u Sofiji, Amsterdamu, ili kada smo igrali pred praznim tribinama. Dobili smo prijavu zbog transparenta s likom glave Zdravka Mamića i prekriženo. UEFA to tretira kao poziv na mržnju i kao poziv na izvršenje kaznenog djela, članak 16. pravilnika. Kakav će sankcija biti - ne znam. Bit ćete obaviješteni, ali imamo ozbiljan problem - da se ovdje radi o prijetnji izbacivanja kluba iz Europe, imamo ozbiljan problem da se između sebe, nažalost, naše navijačke skupine napadaju, a sve to u službi ne znam čega", zaključio je direktor Dinama Tomislav Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo