SLAVLJE NAKON DIVLJANJA / U Francuskoj se pisala povijest

Image
Foto: AP

Nogometaši Montpelliera po prvi put u povijesti postali su francuski prvaci nakon što su u susretu posljednjeg kola Le Championnata na gostovanju pobijedili Auxerre 2:1.

21.5.2012.
8:39
AP
VOYO logo

Montpellier je za potvrdu prvog mjesta trebao samo bod, ali je u susretu, koji je dva puta prekidan zbog divljanja domaćih navijača, upisao pobjedu.

Auxerre je poveo golom Kapa u 20. minuti, no gosti su okrenuli rezultat, a dvostruki strijelac je bio Utaka. Prvo je u 32. minuti izjednačio, a potom je u 75. minuti postigao pogodak vrijedan naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica u Auxerreu trajala je skoro sat vremena duže jer je dva puta prekidana zbog bakljade domaćih navijača u drugom poluvremenu.

U jednom trenutku činilo se kako će utakmica biti prekinuta, no ipak je nekako privedena kraju nakon što je policija ispraznila tribinu s navijačima Auxerrea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montpellier je na koncu završio prvenstvo sa 82 boda, tri više od PSG-a kojem nije pomogla pobjeda u zadnjem kolu kod Lorienta 2:1.

Iz lige su ispali Auxerre, Dijon, te Caen. Ajaccio i Brest su se spasili u zadnjem kolu gostujućim pobjedama protiv Toulousea i Eviana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo