OGLAS

TURSKA IMA NOVOG PRVAKA: / Vatreni zabio, Prosinečkog samo čudo spašava u zadnjem kolu, a to nije loša vijest za Dinamo

Image
Foto: Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia

Poznato je da stranac ne može voditi klub u drugoj ligi što znači da bi Prosinečki mogao ostati bez posla, a onda bi se Modrima pružila prilika da ga dovedu na klupu

19.7.2020.
22:43
Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia
VOYO logo

Nogometaši istanbul Basaksehira osvojili su naslov turskog prvaka po prvi puta u svojoj 30-godišnjoj povijesti, oni su u susretu pretposljednjeg 33. kola na svom terenu svladali Kayserispor, kojega vodi hrvatski stručnjak RobertProsinečki, sa 1-0 (1-0), dok je njihov jedini konkurent Trabzonspor izgubio kao domaćin od Konyaspora sa 3-4 (1-1), pa Istanbul Basaksehir kolo prije kraja ima nedostižnih sedam bodova prednosti.

Image
VRAĆA LI SE VELIKI ŽUTI NA MAKSIMIR? /

Prosinečki prokomentirao priču koja je odjeknula Hrvatskom i regijom

Image
VRAĆA LI SE VELIKI ŽUTI NA MAKSIMIR? /

Prosinečki prokomentirao priču koja je odjeknula Hrvatskom i regijom

U Istanbulu je domaćinu trebala pobjeda za naslov, a gostima za ostanak u ligi. Domaći su stigli bliže svom cilju u 19. minuti kada je Tekdemir postigao pogodak za 1-0, a pokazat će se kako je to na kraju bio i jedini gol na utakmici. U drugom poluvremenu dogodila se i kontroverzna situacija, u 65. minuti je nestalo struje na stadionu i dvoboj je bio prekinut na 20-ak minuta. Tada je Trabzonspor vodio u svojoj utakmici sa 3-1, a dok je trajao prekid u Istanbulu u Trabzonu je Konyaspor izveo preokret i s tri gola u završnici susreta ostvario preoket i osvojio bodove za ostanak u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu se opustili

Iako su igrači istanbul Basaksehira saznali kako su osvojili naslov i prije završetka svog susreta, nisu se opustili i dozvolili gostu preokret u završnici iako je 85. minuti ponovno nakratko nestalo struje, dvoboj je završio rezultatom 1-0, pa je Kayserispor uoči posljednjeg kola praktički u bezizlaznoj situaciji.

Nalazi se na pretposljednjem, 17. mjestu sa 32 boda, tri manje od 15. Rizespora koji drži posljednjem mjesto koje osigurava ostanak te se može spasiti samo u slučaju pobjede protiv Trabzonspora u posljendjem kolu uz poraz Rizespora kod Fenerbahcea, a usto niti Malatyaspor ne smije pobijediti na svom terenu Gaziantep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istanbul Basaksehir je postao šesti klub s naslovom prvaka Turske u 64-godišnjoj povijesti te lige. Dosada su naslove osvajali Galatasaray (22), Fenerbahce (19), Besiktas (15), Trabzonspor (6) i Bursaspor (1).

Stoper hrvatske reprezentacije DomagojVida bio je strijelac prvog gola za Besiktas u 2-0 (0-0) domaćoj pobjedi protiv velikog gradskog rivala Fenerbahcea. Vida je u 63. minuti odlično pratio akciju svojih napadača i pravovremeno utrčao ne pet metara od suparničkog gola kako bi povratnu loptu Boyda skrenuo u mrežu. Bio je to Vidin peti gol ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Besiktas je stigao na četvrto mjesto ljestvice sa 59 bodova, jednim manje od trećeg Sivasspora, a četiri više od petog Galatasaraya, dok je Fenerbahce sedmi sa 50 bodova.

Povremeni hrvatski reprezentativac Dario Melnjak odigrao je čitavu utakmicu za Rizespor koji je na svom terenu svladao izravnog konkurenta za ostanak Malatyaspor sa 3-0 (3-0). Rizespor je sada 15. sa 35 bodova, tri više od 16. Malatyaspora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati by SofaScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo