„Tuđman nije promenio boje Partizana“

Mi postojimo i pre Franje, podseća legenda crno-belih Milutin Šoškić

26.2.2013.
12:16
VOYO logo

Legandarni golman Partizana Milutin Šoškić, govoreći na Skupštini kluba osvrnuo se na priče oko Franje Tuđmana, govorio je i o navodnom "teroru" koji su crno-beli sprovodili u svim sportovima poslednjih godina.

- Stariji sam od Partizana osam godina. Nije tačno da je Partizan oformio Franjo Tuđman, tada kaplar ili kapetanči! Nije Franjo promenio ni dresove. Na meču Partizan - Juventus smo promenili boje. Tada smo igrali nerešeno, a u znak pohvale i pažnje predsednik Juvea Anjeli nam je poklonio dresove i zato smo promenili boje, na inicijativu Bobeka, Takača i Bore Mihajlovića. Partizan nije mlekara, već jak klub koji svake godine izbacuje biser do bisera. Bolna je istina što ih možda prodajemo ranije, ali moramo da bismo živeli - počeo je svoje izlazanje Šoškić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni fudbaler crno-belih je istakao dominaciju Partizana u raznim sportovima, koju mnogi nazivaju terorom, ali ne sportskim.

- Mi ne vršimo teror, kako neki naglašavaju, već vršimo sportski teror u košarci, fudbalu, rukometu, vaterpolu i ženskoj košarci. To je ono što mora da se poštuje. Ne mora da se navija za Partizan, ali oni koji pišu moraju da znaju šta ovaj klub predstavlja. Jedan reče i ostade živ da postoji samo jedan brend i da je to Zvezda. To je laž. Srpski brendovi su Partizan, Zvezda i Vojvodina i drugi klubovi. Imamo u veterpolo klubovima Radničkom iz Kragujevca i Zvezdi najmanje deset svojih vaterpolista. Igramo protiv njih svake nedelje, a to niko neće da kaže - kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šoškić se osvrnuo i na Partizanovu školu fudbala, te ljudima koji iz godine u godinu stvaraju igrače.

- Nisam neki govornik, ali se slažem sa Tumbom i Đurićem. Dodao bih i imena ljudi koji nisu pomenuti u njihovim izlaganjima. Bilo bi dobro i da javnost bude upoznata sa njima. Oni su ti koji su iz godine u godinu izbacivali bisere: direktor škole Moca Vukotić, njegov zamenik Miodrag Radović, Albert Nađ, Nedeljko Kostić, Dušan Trbojević, Klinčarski, Zavišić, Radanović, Tešović, Kecman, Ristić, Šćepović, Mamić, Kraljević, Popović, Varga... Bilo je tu ranije i drugih Kunovac, pa Tumba, Antić, Bjeković... Svi su učestvovali u stvaranju Partizana kakav je danas. Mislim da smo nepravedni prema njima, štampa ne piše mnogo, ali mi moramo da im se nekako oduživo za rad i poštenje na terenu, kao i vaspitavanje dece - naglasio je Šoškić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Skupštini Partizana usvojen je finansijski plan kluba za narednu godinu, najavljene promene u Upravnom odboru, dok je predsednik Dragan Đurić reagovao na najave od njegovoj smeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo