Bez većih iznenađenja / Tucak otkrio kojih 13 igrača vodi na EP u Budimpeštu

Image
Foto: AP Images

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je danas imena 13 igrača koji će od 14. do 26. srpnja nastupiti na europskom prvenstvu u vaterpolu.

10.7.2014.
14:48
AP Images
VOYO logo

Popis igrača koje će izbornik Ivica Tucak voditi na vaterpolsko EP u Budimpeštu nema većih iznenađenja. Za izostanak paula Obradovića zbog ozljede koljena zna se od početka lipnja, ali što se tiče ostatka pozvanih igrača, nema većih iznenađenja.

Pozvani igrači su - vratari: Josip Pavić i Marko Bijač, centri: Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi: Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Ivan Milaković, lijeva strana: SandroSukno, Petar Muslim i Luka Bukić, desna strana: Maro Joković, Anđelo Šetka i DujeŽivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dilema je bila tko je višak na desnoj strani i ja sam odlučio da uz Šetku i sigurnog lijevaka Jokovića povedem još jednog ljevorukog napadača Duju Živkovića jer smatram da s njime možemo igrati raznovrsnije u napadu", obrazložio je svoj izbor Ivica Tucak.

"Kada smo ostali bez Paula Obradovića odlučio sam se na pripreme pozvati Duju Živkovića, a on je na treninzima i na dva pripremna turnira u Zagrebu i Ateni potvrdio da je zaslužio poziv u reprezentaciju", kazao je Tucak i naglasio da mu je bilo teško eliminirati Kristijana Milakovića. ali da je morao izabrati 13 igrača koji će sutra krenuti prema Budimpešti u kojoj će Hrvatska igrati u težoj, B skupini, u kojoj su još i reprezentacije Mađarske, Srbije, Španjolske, Francuska i Njemačke. U skupini A su: Crna Gora, Italija, Grčka, Rusija, Rumunjska i Gruzija, a najbolje tri reprezentacije iz svake skupine direktno prolaze dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo pravo nikoga podcjenjivati, a najmanje našeg prvog protivnika Njemačku koja nas je pobijedila na prošlom prvenstvu u Eindhovenu kada smo također bili favoriti. U prve tri utakmice protiv Njemačke, Španjolske i Francuske, moramo ići na pobjede, jer će se teško biti vaditi protiv jakih selekcija Srbije i Mađarske", smatra kapetan Josip Pavić.

Hrvatska EP otvara utakmicom protiv Njemačke koja je na programu 14. srpnja u 11,30 sati, a u drugom kolu, 15. srpnja u 19 sati, igraju protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo