KVALIFIKACIJE ZA VN BAHRAINA / Trulli i Glock kreću iz prvog reda

Image

To je prvi povijesni startni red za momčad Toyote. Treći starta Vettel, a slijede Button i Hamilton. Massa starta osmi, a Raikkonen deseti.

25.4.2009.
14:38
VOYO logo

Talijanski vozač Toyote Jarno Trulli startat će s prve startne pozicije u četvrtu ovosezonsku utrku Formule 1, Veliku nagradu Bahraina na stazi u Sakhiru. Prvi je to osvojeni najbolji startni red za Toyotu u njenoj povijesti.

"U prvom krugu kvalifikacijskog treninga imao sam problema s autom, kočnice nisu dobro funkcionirale, kao i pedale u bolidu. Ali nisam odustajao jer sam znao da imam dobar auto. Zaista je sjajan osjećaj završiti trening na najbolje dvije pozicije. Pokazali smo svima da imamo dobar bolid i da smo kvalitetno radili preko zime", rekao je Trulli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za talijanskog 34-godišnjeg vozača to je četvrta najbolja startna pozicija u karijeri, a do njega će iz prvog startnog reda krenuti njegov momčadski kolega Timo Glock. Za momčad Toyote "pole position" na VN Bahraina je prvi nakon 2005. godine i Velike nagrade Japana.

S treće pozicije u utrku će startati Sebastian Vettel u Red Bullu, a s četvrte vodeći u ukupnom poretku vozača, Britanac u bolidu Brawn GP-a Jenson Button. Aktualni prvak u bolidu McLaren Mercedesa Lewis Hamilton krenut će s pete pozicije, a među najboljih deset uvrstila su se i oba Ferrarijeva vozača, Felipe Massa i Kimi Räikkönen. Massa će krenuti s četvrte, a Räikkonen s desete pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika nagrada Bahraina, četvrta utrka sezone u kalendaru elitnog automobilističkog natjecanja, vozi se u nedjelju s početkom u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo