OBRAČUN U MANCHESTERU / Trebao je to biti spektakl, a sad svi pričaju o suđenju

Image
Foto: Sceenshot

Nakon prvog dvoboja osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Barcelone na Etihadu ostalo je puno repova. Domaćine 'vrište' na suca, a ni Katalonci ne mogu biti sretni arbitražom Šveđanina Jonasa Erikssona.

19.2.2014.
9:42
Sceenshot
VOYO logo

Trebao je to biti festival nogometa u osmini finala. Jedan od najatraktivnijih engleskih momčadi protiv katalonskog stroja za golove. Spektakl zajamčen - mnogi su pomislili, ali su ostali pomalo razočarani prikazanom igramo na Etihadu u prvom ogledu ovih dviju momčadi.

Što je najgore, nakon utakmice najmanje se pričalo o nogometu. U prvi plan je izbio švedski sudac Jonas Eriksson i neke njegovog odluke, a pošteđeni nisu ostali ni njegovi pomoćnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak utakmice, svi se slažu, bilo je isključenje Argentinca Martina Demichelisa zbog prekršaja nad sunarodnjakom Lionelom Messijem. Čak i nije sporan crveni karton za Cityjevog obrambenog igrača, koliko je dvojben jedanaesterac za Barcelonu.

Image
Foto: Sceenshot

Naime, odmah nakon susreta napravljena je analiza i čini se da je Demichelis (s)rušio Messija izvan kaznenog prostora, što znači da je Barcelona trebala biti nagrađena samo slobodni udarcem, ne i jedanaestercom. A da je bilo tako, možda bili Ciytjeva mreža ostala netaknutom u toj situaciji, ali i do kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je jasna ljutnja trenera domaćih Manuela Pellegrinija koji je sasuo 'drvlje i kamenje' po Erikssonu rekavši da su izgubili zbog suca.

Iako je sporna odluka išla na ruku Barceloni, niti Katalonci ne mogu biti presretni suđenjem. Postoje dvije situacije koje nisu išle njima u prilog - jedan nedosuđeni penal (igranje trukom Kolarova?) te pogotovo poništeni pogodak zbog zaleđa u završnici utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj situaciji strijelac Cesc fabregas nije bio u zaleđu nakon sjajnog proigravanja Xavija, no pomoćni sudac je ipak podigao zastavicu. Na slici se jasno vidi da nije trebao.

Image
Foto: Screenshot

U svakom slučaju, umjesto da svi pričaju o nogometnom spektaklu, danas je glavna tema suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo