Pojačao hokejaški tim /

Transfer koji će uzdrmati regiju: prvi Hrvat poslije rata dolazi u Crvenu zvezdu

Image
Foto: YouTube Screenshot

U Beograd je stigao zbog novca, a dodao je kako je bio veoma iznenađen na poziv iz Zvezde

25.1.2016.
11:49
YouTube Screenshot
VOYO logo

Prvi puta nakon rata na prostorima bivše Jugoslavije, dres Crvene zvezde nosit će hrvatski reprezentativac.

Zagrepčanin Igor Ječmenjak (36) novi je hokejaš crveno-bijelih, a rukovodstvo kluba smatra da će im pomoći kako bi srušili dominaciju Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam da sam prvi hrvatski reprezentativac računajući sve sportove koji prelazi u Crvenu zvezdu ili Partizan. Svjestan sam da mi je tata bio u 'Domovinskom ratu, bio je u šoku kad sam mu rekao da odlazim u Zvezdu, ali je podržao moju odluku. Rat je prošlost i nema veze sa sportom. Ako toliko hrvatskih firmi može raditi u Srbiji, možemo i mi sportaši. Tako ja na to gledam", rekao je Ječmenjak za Večernji list.

U Beograd je stigao zbog novca, a dodao je kako je bio veoma iznenađen na poziv iz Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, i ja sam ostao potpuno zatečen kad su me pozvali. Mislio sam da se šale sa mnom, jer nije uobičajeno da srpski klubovi dovode Hrvate. Onda mi je Jovica Rus iz Zvezde objasnio da me vide kao pojačanje koje će im pomoći da prekinu dominaciju Partizana u Srbiju. Prijatelji su me u početku zezali što idem 'dolje', ali sada me podržavaju", zaključio je Ječmenjak.

Prije njega, hrvatski sportaši koji su došli u Srbiju bili su nogometaš Marko Šimić, koji je iz Sesveta prešao u Jagodinu, kao i vaterpolski reprezentativac Damir Burić, koji je dvije godine igrao za Radnički iz Kragujevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike