36. KOLO PREMIER LIGE / Tottenhamu remi, WBA uzeo bodove nade

Image

Momčad Modrića i Ćorluke odigrala je 0-0 s Evertonom, a Wigan je iznenađujuće 3-1 poražen od posljednjeplasirane momčadi prvenstva.

9.5.2009.
16:42
VOYO logo

Subota je diljem stadiona u engleskom nogometnom prvenstvu u svome uvodu donijela šest utakmica 36. kola. U dvjema su bodove suparnici podijelili, u trima je domaćin bio uspješniji, a jedinu gostujuću pobjedu upisao je Stoke City.

Ništa spektakularnoga nije viđeno na Goodison Parku na koji su u dresu gostujućega Tottenhama od prve minute istrčali hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Vedran Ćorluka. U susretu u kojem su vratari bili statisti, i u kojem se ništa atraktivnoga nije događalo, Everton i Spursi podijelili su bodove odigravši utakmicu bez pogodaka (0-0), pa čak i bez izrazitijih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvom konstelaciji snaga na terenu nisu se istaknuli niti hrvatski nogometaši, čije se ime također ne može vezati niti uza što negativno po pitanju njihovog tima. Modrić je odigrao 80. minuta dvoboja nakon čega ga je na travnjaku zamijenio Roman Pavljučenko, dok je Ćorluka odradio cijeli susret.

Dodajmo da je Modrić na neko vrijeme možda i zabrinuo izbornika reprezentacije Slavena Bilića, kojeg ionako muči velik broj izostanaka pred kvalifikacijsku utakmicu s Ukrajinom za odlazak na Svjetsko prvenstvo. U jednom startu Tima Cahilla, a zbilo se to u 31. minuti, Modrić je pao na travnjak nakon čega je liječnička služba morala uredovati sanirajući njegov desni gležanj. Ipak, hrvatski se veznjak ubrzo vratio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Bromwich se iz petnih žila trudi sačuvati prvoligaški status. Nadu posljednjeplasirane momčadi Premier lige podgrijali su Marc-Antoine Fortune dvama pogocima i Chris Brunt ispravkom promašenog jedanaesterca u pobjedi 3-1 protiv favoriziranog Wigana. Za "čekićare" je gol, svoj prvi u prvenstvu, postigao Hugo Rodallega, reprezentativni igrač Kolumbije i nekadašnja velika želja zagrebačkog Dinama.

Istovjetni je rezultat bio i u ogledu Fulhama protiv Aston Ville, dok je ogled Boltona i Sunderlanda završen 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portsmouth je, bez ozlijeđenog Nike Kranjčara, upisao šesnaesti poraz u sezoni, ovaj puta kod Blackburna gdje je bilo 2-0 za domaćina. Priliku za smanjiti rezultat imao je Utaka s bijele točke u 88. minuti. Nije, međutim, pogodio niti okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo