ČILIĆEVI NAJTEŽI DANI U ŽIVOTU /

'To suđenje je izgledalo kao da je Marin ubio nekoga!'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Marin Čilić se vratio Zagreb i prvi put otkako je afera oko navodnog pozitivnog dopinškog testa izašla u javnost - objasnio je svoju stranu priče.

5.11.2013.
14:45
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

"ITF je lagao! Nikada u tijelu Marina Čilića nije nađen niketamid. Dat ću sve od sebe da očistim Marinovo ime i ime njegove obitelji. Jedino što je nađeno u njegovom tijelu je metabolit, supstanca koja je dozvoljena u vrijeme treninga", odmah na startu oštro je istupio Čilićev menadžer Vincent Stavaux koji je dodao kako više ne želi čuti da se spominje 'doping priča' jer dopinga nije ni bilo!

Jedino što se o ovom slučaju može reći je 'tehnička greška'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu shvatiti kako ITF i dalje može biti razočaran presudom nakon svih tih dokaza. Nećemo zaboraviti što je napravljeno Marinu i kako mu se ukaljalo ime", zaključio je Stavaux.

Hrvatski tenisač se prije svega zahvalio svim fanovima i onima koji su vjerovali u njega. Ni sam ne zna je li ovo iz ITF-a bilo namjerno, slučajno ili jednostavno nemarno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se i pomisliti što bi bilo da nisam saznao za nalaze koji su potvrdili da nikada zabranjena supstanca nije bila u mom tijelu. Iz ITF-a se još nisu oglasili oko svega, očekujem javnu ispriku zbog svega što su mi napravili", rekao je Čilić.

Pričao je Čilić o najtežim trenucima karijere i života koji nije bio u njegovim rukama. Suđenje je bilo kao u filmovima gdje se sve što je rekao moglo iskoristiti protiv njega.

Image
Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL

"Svi igrači su pozitivno gledali na moj slučaj, znali su da nikada ne bi namjerno nešto uzeo i radovali su se kada sam vratio. Razmišljao o sudskom protuudarcu, ali sam shvatio da bi mi to uzelo previše živaca, koncentracije i vremena, a samo se želim posvetiti tenisu", dodao je hrvatski tenisač.

"Nakon svega što sam prošao, sve ostalo u karijeri je bio mačji kašalj", istaknuo je Čilić te naglasio da je sada dobio krila za sljedeću sezonu, a uz Gorana Ivaniševića je većpopravio neke stvari i nada se lijepim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"ATP je ponudio pomoć, tražit će sastanke s ITF-om da razriješe sve što se dogodilo, ali ni oni ne znaju što mogu očekivati. ITF  ne razumije da se igra s karijerom jednog sportaša i igraju se Boga, to je nerazumno. Kod njih je bio stav: kriv dok se ne dokaže drugačije! Ako će nakon 10 godina barem jedna osoba misliti da je Marin bio dopingiran, to ne valja", opet je ubacio Čilićev menadžer Stavaux.

I Goran Ivanišević je odbacio teorije zavjere da je sve to bilo namješteno kako Čilić ne bi zaigrao u Davis Cupu protiv Velike Britanije jer kad je vidio tog odvjetnika Taylora koji je optuživao Marina, kaže, taj nije ni znao kada se igra Davis Cup, bilo ga je briga za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On (Taylor) nije dobar čovjek. On je htio na Marinu napraviti primjer i to mu je trebala biti baza za tenis. To suđenje je izgledalo kao da je Marin ubio nekoga. Da im je uspjelo u nastojanjima da Marina kazne na dvije godine, propala bi mu karijera", naglasio je velikan hrvatskog tenisa te zaključio:

"Vidio sam već napredak kod Marina iako se vidi da mu fali mečeva, ali on će biti tamo gdje zaslužuje, u TOP 10".

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo