TO BI BILA SENZACIJA: / Ferrari napušta Formulu 1?

Image
Foto: AFP, MARWAN NAAMANI

Ferrari se ne šali, legendarni talijanski proizvođač automobila, te najstarija i najuspiješnija momčad u Formuli 1 ozbiljno razmišlja o povlačenju iz natjecanja.

16.12.2015.
11:23
AFP, MARWAN NAAMANI
VOYO logo

Ferrari je u Formuli 1 od prve sezone, još od davne 1950. godine, a sada bi mogli napustiti natjecanje zbog sukoba s čelnicima tog sporta. Šef FIA-e (bivši dugogodišnji generalni menadžer Ferrarija) Jean Todt i glavni operativac u F1 Bernie Ecclestone žele uvesti jeftinije motore, te uvesti financijsko ograničenje momčadima na potrošnju za motore.

Oci sporta su poželjeli da sve momčadi koriste isti motor ili da barem uvedu ograničenje troškova motora, na 12 milijuna eura za kupovinu novih ili osam za već razvijene. Ferrariju i Mercedesu se takva ideja baš i ne sviđa, a izjave iz Italije su vrlo oštre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila bi prava sramota da napustimo F1, ali Ferrari ne možete natjerati u kut da kleči na koljenima i šuti", rekao je predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne dok je objašnjavao kako je sasvim moguće da napuste oktanski cirkus.

"Pronaći ćemo druge načine kako se utrkivati i pobjeđivati", on će objasniti, te istaknuti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da bi regulacija razvoja trebala biti umjerena, a imamo i podršku Mercedesa i Renaulta. Trošimo stotine milijuna eura na razvoj i to su odluke koje ne bi trebale biti donesene olako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo