AP-OV IZBOR / Tiger Woods sportaš desetljeća

Image

Iako ga posljednjih dana prate seksualni skandali, urednici agencije Associated Press u izboru sportaša desetljeća nisu mogli zanemariti uspjehe Tigera Woodsa na golf terenima.

17.12.2009.
6:52
VOYO logo

WASHINGTON - Unatoč seksualnim skandalima koji su u zadnja tri tjedna narušili ugled Tigera Woodsa, njegove uspjehe na golf terenima nemoguće je ignorirati.

Tako su ga urednici novinske agencije Associated Pressa, s 56 od moguća 142 glasa, izabrali za  "sportaša desetljeća". Woods je potukao konkurenciju usprkos činjenici da je polovica glasova povučena nakon skandala koji se 27. studenoga dogodio slavnom golferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Woods je tada doživio neobičnu prometnu nesreću nakon koje se počelo otkrivati kako i nije tako savršen kako se mislilo. Tabloidi su se raspisali o tome da je Woodsa pretukla supruga jer ju je navodno varao s 11 žena. Njegove ljubavnice potom su počele u medijima pričati svoje 'tužne' ljubavne priče.

Ipak, urednici AP-a nisu mogli ignorirati činjenicu da je Woods osvojio 64 turnira, uključujući njih 12 iz masters serije. Izgubio je samo jednom kada je kao vodeći ušao u završnu rundu. Njegovih 56 pobjeda na PGA Touru u posljednih 10 godina čine ga neusporedivo uspješnijim od konkurenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lance Armstrong, šestorostruki pobjednik Tour de Francea koji je preživio rak, u izboru je završio kao drugi s 33 glasa. Treći je Roger Federer, tenisač s najviše Grand Slam titula u pojedinačnoj konkurenciji u povijesti, s 25 glasova.

Plivač Michael Phelps je četvrti s 13 glasova. Peti je sa šest glasova Tom Brady, 'quarterback' New England Patroitsa, jedne od najtrofejnijih momčadi NFL-a trenera hrvatskog podrijetla Billa Belichicka. Peti je sprinter Usain Bolt s četiri glasa. Još je pet sportaša dobilo po jedan glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo