Ostaju bez Montesa / Težak udarac za Meksiko uoči Svjetskog prvenstva!

Image
Foto: AP Images

Veznjak Club Leona je doveo 'el tri' u vodstvo u 33. minuti, no dvije minute kasnije je u sudaru s ekvadorskim igračem Segundom Castillom slomio nogu.

1.6.2014.
10:45
AP Images
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Meksika ostvarila je i drugu pobjedu na pripremama uoči svjetskog prvenstva u Brazilu, nakon Izraela (3-0), porazila je i Ekvador (3-1).

Međutim, glavna vijest nije slavlje jednog od tri hrvatska suparnika u skupini A World Cupa, već teška ozljeda meksičkog veznjaka Luisa Montesa (28) koji je slomio nogu i propustit će SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjak Club Leona je doveo 'el tri' u vodstvo u 33. minuti, no dvije minute kasnije je u sudaru s ekvadorskim igračem Segundom Castillom slomio nogu. Montes je zadobio lom fibule i tibije i mora na hitnu operaciju nakon čega ga čeka nekoliko mjeseci pauze.

"Nažalost, Montes je izgubljen za SP. Cijela momčad je u šoku, dio igrač se nakon utakmice rasplakao. Svi smo potreseni," kazao je meksički izbornik Miguel Herrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problema s ozljedom ima i meksički kapetan Rafa Marquez koji je nakon utakmice prevezen u bolnicu zbog bolova u stopalu. Kasnije se pokazalo kako se ne radi o težoj ozlijedi i bivši igrač Barcelone bit će spreman za SP.

Golove za Meksiko u susretu koji je igran pred 84,876 gledatelja na stadionu Dallas Cowboysa, zabili su i Marco Fabian (69), te Giovani Dos Santos (76), dok je poraz Ekvadora ublažio Enner Valencia golom u 80. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon turbulentnog razdoblja tijekom kvalifikacija za SP i četiri promjene izbornika, Meksiko se pod vodstvom Herrera stabilizirao i u posljednjih osam susreta je bez poraza.

Hrvatska i Meksiko igrat će u susretu 3. kola skupine A 23. lipnja u Recifeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo