OPROŠTAJ KAPETANA / "Teško mi je, ali ne smijem ugrožavati reprezentaciju"

Niko Kovač poručio je na rastanku da zbog neigranja u svom klubu više ne može pomoći hrvatskoj nogometnoj vrsti.

9.1.2009.
17:00
VOYO logo

SPLIT - Nakon što je u četvrtak naciji objavio da više neće nositi kapetansku vrpcu, ali ni igrati za nogometnu reprezentaciju, Niko Kovač u petak je u Splitu pred novinarima napravio i službeni oproštaj od svoje reprezentativne karijere. Njegova supruga i izbornik Slaven Bilić među prvima su doznali Nikinu odluku.

- Odluku sam dugo lomio u sebi i bilo mi je teško, kao što mi je i sada teško. No, zaključio sam da bi bilo najbolje za mene, ali i za cijeli stožer reprezentacije da prestanem igrati - rekao je sada već bivši kapetan reprezentacije te dodao da razlog oproštaja ponajviše leži u neigranju za klub Red Bull iz Salzburga, što u njegovim godinama može biti vrlo pogubno za formu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog mog statusa u klubu osjećao sam da više ne mogu pomoći reprezentaciji na način kako se od mene očekuje. Moram biti pošten prema izborniku, suigračima, navijačima, svima u Hrvatskoj. Ne bih želio ugroziti uspjeh reprezentacije koja ima realne šanse u kvalifikacijama za SP 2010. Uvjeren sam da ćemo se plasirati na mundijal u Južnoj Africi - rekao je Niko Kovač.

Od najdražih trenutaka provedenih u reprezentaciji izdvojio je pobjedu protiv Engleske na Wembleyju i onu protiv Njemačke u Klagenfurtu. Najteže mu je pao poraz protiv Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svom nasljedniku nije htio previše govoriti, već je samo naglasio da među reprezentativcima ima dovoljno kvalitetnih kandidata: od Jerka Leke, Vukojevića i Pokrivača do Ivana Jurića.

Izjavu Nike Kovača na oproštajnoj konferenciji za novinare u Splitu pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo