PORAZ U POLUFINALU DAVIS CUPA / Tenisači pokleknuli i u igri parova

Image

Bolji od našeg para Čilić - Zovko bio je češki par Berdych - Štepanek u tri seta 6:1, 6:3, 6:4. Česi u finalu igraju sa Španjolcima.

19.9.2009.
16:04
VOYO logo

Hrvatski tenisači poraženi su u polufinalu Svjetske skupine Davis Cupa u Poreču od Češke nakon što su Česi u subotu dobili igru parova za nenadoknadivo vodstvo od 3:0. Češki par Radek Štepanek - Tomas Berdych s lakih je 6:1, 6:3, 6:4 bio bolji od kombinacije Marin Čilić - Lovro Zovko u dvoboju koji je trajao dva sata i petnaest minuta.

Naš par je bio posve podređen u današnjem dvoboju. Posebno se u Čilićevoj igri osjetio umor i demoraliziranost nakon poraza u petak. Hrvatski par je imao svega dvije "break-prilike" u cijelom dvoboju, a nije iskoristio nijednu, dok su, u igri parova, puno iskusniji, Česi uzeli čak pet "hrvatskih servisa" te lako došli do trećeg boda i konačne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Hrvatske je logična posljedica dramatičnog petka i zaostatka 0:2, a naš izbornik Goran Prpić zbog umora nije mogao u par postaviti Ivu Karlovića.

Podsjetimo, u prvom meču u petak  Radek Štepanek je nakon pet sati i 58 minuta igre pobijedio Ivu Karlovića 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6 (6), 6:7 (2), 16:14, a potom je Tomaš Berdych također nakon pet setova i ukupno tri sata i 48 minute igre pobijedio Marina Čilića 6:3, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Češka će u finalu Davisova Cupa igrati sa Španjolskom. Pobjednički treći bod Španjolskoj su osigurali Feliciano Lopez i Tommy Robredo koji su u igri parova svladali Jonathana Elricha i Andyja Rama sa 7-6 (6), 6-7 (7), 6-4, 6-2. Finalni dvoboj igrat će se od 4. do 6. prosinca u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo