Zašto mu to radi: 'Đokoviću, je li ti žao Nadala?'

30.1.2012.
11:43
VOYO logo

Pet sati i 53 minute su veliki teniski boj vodili Novak Đoković i Rafael Nadal te ispisali povijest u finalu Australian Opena. Đoković je zadržao dominaciju i pobijedio 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5), 7-5, a bio je to najdulji finalni meč nekog Grand Slam turnira u povijesti.

Bila je to i Novakova sedma pobjeda zaredom protiv Španjolca, niz je počeo 20. ožujka 2011. godine, i od tada je prvi tenisač svijeta nabijao koplekse Nadalu na svim podlogama i na skoro svim kontinentima. Već je i novinarima pomalo žao Rafe koji nakon svakog meča samo nemoćno širi ruke, pa su Đokovića pitali: 'Je li ti žao Nadala?'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je u finalu Australian Opena zapravo odlučio jedan peon, Nole je odgovorio prisjećajući se svojih 'trauma' iz prošlosti.

"U takvoj sam poziciji bio i ja prije ekoliko godina. U nizovima sam gubio polufinala i finala od Nadala i Federera. Tako da ja znam što to znači. Nažalost, pobjednik može biti samo jedan iako smo obojica dali sve što možemo u ovom meču. Igrali smo 100 posto do zadnje sekunde, i šteta je što obojica nemožemo biti pobjednici. Istu bih vam stvar rekao i da sam ja taj koji je izgubio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je nakon dugo vremena bio zadovoljan kako je odigrao protiv najtežeg protivnika.

"Nevjerojatno. Pogled mi je odlazio prema satu tijekom meča. Dva, tri, četiri, pet sati... Mislio sam da taj meč neće nikada završiti", osvrtao se Nadal na finale koje će se, vjerojatno, još dugo prepričavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću govoriti kako sam iscrpljen. Već ću govoriti o tome da sam uživao u tom meču. Kada ste fizički spremni i kada se dobro osjećate, a ja sam bio upravo takav u finalu, onda je gušt patiti. Da, uživao sam u nadmetanju u svakoj sekundi tog finala. Nije mi bilo teško bilo što. Nažalost, izgubio sam, ali sam i zadovoljan jer sam sve to izdržao. I bio do samog kraja u igri za pobjedu".

Nadal je zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem, imao sam mentalni problem s Đokovićem prošle godine. Padao sam protiv njega zbog psihe. Ali, danas nisam imao taj problem. Nisam pao u glavi, nego zbog jednog poena koji je mogao otići na drugu stranu. Ta činjenica mi daje snagu, a svaki prošlogodišnji poraz me gurao sve dublje u rupu. To je velika razlika".

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo