Kaos u Australiji / WTA stao u obranu tenisačice koja je deportirana iz Australije jer nije bila cijepljena

Image
Foto: AP Images

Nadležno tijelo ženskog tenisa stalo je u obranu tenisačice koja je deportirana iz Australije jer nije cijepljena

12.1.2022.
10:55
AP Images
VOYO logo

WTA, što stoji za Žensku tenisku asocijaciju, stala je u obranu tenisačice parova Renate Voračove. Voracova je dobila medicinsko izuzeće i igrala turnir u Australiji prije nego što su ju vlasti privele.

Voračova je, na koncu, odlučila napustiti Australiju. Tenisačica sada traži kompenzaciju od teniskog saveza Australije, a otkrila je i da su ju australski dužnosnici ispitivali čak šest sati prije nego što je sjela na let za Češku. Cijelu situaciju komentirao WTA, nadležno tijelo ženskog tenisa u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komplikacije posljednjih dana su... nepovoljne. Renata Voračova pratila je pravila i procedure, odobren joj je ulazak u zemlju pri dolasku, natjecala se na turniru i odjednom joj je otkazana viza iako nije učinila ništa pogrešno."

"Nastavit ćemo raditi s vlastima oko ove nezgodne situacije na prigodni način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voračova se namjeravala cijepiti protiv koronavirusa, ali spriječile su ju medicinske komplikacije koje je dobila kada je preboljela COVID. Slična je situacija i s najboljim tenisačem svijeta, Novakom Đokovićem, koji trenutno ima odobrenje za ulazak u Australiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo