ĆORIĆ PROPUSTIO NEVJEROJATNU PRILIKU SRUŠITI NAJVEĆEG SVIH VREMENA! / Federer se protiv Borne triput vraćao iz mrtvih

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Borna Ćorić i Roger Federer odigrali su fenomenalan meč iz kojeg je kao pobjednik izašao iskusniji Švicarac sa 5-7, 6-4, 6-4

17.3.2018.
19:57
AFP
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira iz Masters serije u Indian Wellsu nakon što je u polufinalu izgubio od prvog tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera 7-5, 4-6, 4-6.

Ćorić je vodio 1-0 u setovima, 4-2 u drugom setu, te u trećem setu dva puta imao break prednosti, ali je najbolji tenisač svijeta okrenuo rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč karijere

Bio je to jedan od Ćorićevih najboljih mečeva u karijeri. Odigrao je hrabro i bez respekta prema najboljem tenisaču svijeta, ali nažalost to nije bilo dovoljno. Federer je prva dva seta bio na konopcima, ali se ipak izvukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je tako nastavio pobjednički niz koji ima ove godine upisavši 17. pobjedu u 17 susreta. Još je impresivniji podatak kako je Švicarac od 43 seta osvojio 39.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda švicarskog tenisača. Prvi put su igrali u Dubaiju 2015. godine i Federer je slavio 6-2, 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bornu može utješiti podatak kako mu je ovo bilo prvo polufinale na nekom od turnira iz Masters 1000 serije, a postao je i prvi hrvatski tenisač koji je stigao do polufinala Indian Wellsa nakon 2010. i Ivana Ljubičića koji je tada i osvojio ovaj turnir. Ljubičić je sada jedan od Federerovih trenera, ali i Ćorićev menadžer.

Sjajan prvi set i početak drugog

Federer je bez većih problema odradio svoj prvi servis gem i bez izgubljenog poena stigao do vodstva. Borna se malo mučio na svojem početnom udarcu, ali ga je također odradio bez većih problema. Prvi pritisak na Federerov servis vidjeli smo u petoj igri, kada je Ćorić imao 30-30, ali je Švicarac odlično odradio završnicu gema. Novu priliku Borna je dočekao kod rezultata 5-5 stigavši do dvije break lopte. Federer je prvu spasio, ali ne i drugu i Borna je došao u priliku servirati za set. Posao je odradio sjajno dobivši prvi set rezultatom 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je fantastično ušao u drugi set. Već na samom otvaranju oduzeo je servis najboljem tenisaču svijeta i potom poveo 2-0. Federer je u četvrtom gemu imao tri break lopte za 2-2, ali je Ćorić odigrao sjajno spasivši gem. Novu break loptu za povratak u meč Federer je imao u šestom gemu, ali se Borna s tri sjajna poena izvukao zadržavši break prednosti. Federer je nastavio s pritiskom i u osmoj igri je dočekao nove dvije break lopte. Prvu nije iskoristio, ali je drugu priliku za poravnanje iskoristio izjednačivši na 4-4. Švicarac je potom osvojio svoj servis za vodstvo 5-4, te zatim novim breakom i četvrtim uzastopnim gemom osvojio set 6-4 izjednačivši na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva puta break prednosti u trećem setu

Izgubljeni set nije poljuljao Bornu i hrvatski tenisač je na otvaranju odlučujućeg seta ponovo oduzeo servis svom suparniku. No, njegova prednost je kratko trajala jer je Švicarac odmah vratio izgubljeni gem, a zatim i osvojio svoj servis za vodstvo 2-1. Četvrti gem donio je novu break loptu za Švicarca, ali je Ćorić s tri sjajna poena izjednačio na 2-2. U sedmoj igri Borna je došao do nove prilike za break. Švicarac je prvu loptu spasio, ali je drugu opalio u aut i Ćorić je stigao do breaka i vodstva 4-3. No, radost je ponovo kratko trajala i čudesni Švicarac je ponovo vratio servis za 4-4. Ćorić je imao dvije lopte za 5-3, ali je pogriješio i gem je otišao na suparničku stranu. Nažalost, bio je to Bornin početak kraja. Federer je osvojio svoj servis za vodstvo 5-4, a potom još jednom oduzeo servis našem igraču za konačnih 6-4 nakon skoro dva i pol sata igre.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se Kanađanin Milos Raonic i Argentinac Juan Martin del Potro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borna je bio nevjerojatno čvrst i često je bilo teško napraviti bilo što. Tih 10 minuta kada sam bio set i break u zaostatku bilo mi je jako teško za prihvatiti... Malo mi se posrećilo. Bio je to dobar meč", rekao je Federer nakon pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

ĆORIĆ - FEDERER 7-5 4-6 4-5

Treći set

4-6 Ćorić ipak nije izdržao, odigrao je loš gem te je završio meč bez osvojenog poena na svom servisu. Šteta, imao je nekoliko prilika, odnosno breakova, ali nije ih uspio iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-5 Federer je ekspresno odservirao za prednost u trećem setu. Borna sada mora izdržati i servirati za ostanak u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-4 Sjajan tenis igraju obojica! Borna je bio vrlo blizu, imao je gem loptu, ali promašio je teren za nekoliko centimetara. Federer je potom odigrao nekoliko sjajnih poena, a na break loptu Ćorić je napravio dvostruku pogrešku.

4-3 Tako jee!! Borna je ponovno napravio break i udaljen je svega dva gema od velike pobjede nad Federerom koji je loše odigrao na break loptu te je napravio neprisiljenu pogrešku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-3 Opet je bilo napeto na servisu našeg tenisača, ali uspio je Borna izdržati Federerove nalete i ostati u trećem setu!

2-3 Švicarac je na brzinu odservirao za novu prednost u trećem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-2 Imao je Federer break loptu na Bornin servis, ali nije ga uspio napraviti jer je Ćorić odigrao nekoliko sjajnih poena u nizu.

1-2 U ovom gemu Federer nije ostavio mnogo prilika za našeg igrača te je zadržao servis i poveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-1 Nije potrajala Ćorićeva prednost. Federer je sjajnim pasingom došao do break lopte, a Borna je potom napravio neprisiljenu pogrešku i Švicarac je ponovno poravnao rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-0 Ponovno break na početku seta za Ćorića! Federer nije osvojio niti jedan poen na svom servisu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set

4-6 Ispalio je Federer nekoliko servisa, odigrao nekoliko sjajnih poena i sigurno uzeo drugi set!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-5 Federer je vratio break te odmah potom odservirao i za prednost u drugom setu. Psihološka prednost sada je na njegovoj strani.

4-4 Šteta! Borna je uspio spasiti jednu break loptu, ali na drugoj je napravio neprisiljenu pogrešku i poslao lopticu u aut te je Federer ponovno u drugom setu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-3 Malo se više namučio Federer, Borna je bio na izjednačenju, ali Švicarac je ipak uspio ostati u ovom setu i meču.

4-2 Još jednom Švicarac je bio vrlo blizu, imao je break loptu, ali Ćorić sjajnom igrom tjera Federera na pogreške i zadržava svoj servis!

3-2 Ponovno je Borna bio na 40-30, ali Švicarac je sjajnom skraćenom loptom zadržao svoj servis.

3-1 Federer je imao 0-40 na Bornin servis, ali nije uspio vratiti break zaostatka. Ćorić se trgnuo te je s pet fantasttičnih poena u nizu zadržao svoj servis. Njegova igra u ovom trenutku uistinu djeluje impresivno.

2-1 Na svom drugom servisu u drugom setu Federer je došao do prvog gema iako se Ćorić približio na 40-30.

2-0 Borna je i dalje siguran na svom servisu te je potvrdio break. Naš tenisač prvi je igrač koji je nakon devet mečeva u Indian Wellsu uspio uzeti set Federeru.

1-0 Ćorić igra maestralno. Siguran je s osnovne linije, ne griješi i sjajnim napadima došao je do breaka na početku drugog seta!


Borna Ćorić igra fantastičan meč u Indian Wellsu. Obojica su tenisača bili sigurni na svom servisu sve do 11. gema kada je Borna odigrao sjajno te napravio break. Nakon toga je sigurno odservirao za kraj prvog seta.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo