NADAL RAZBIO ĐOKOVIĆA U FINALU ROLAND GARROSA: / Španjolac se izjednačio s Federerom, osvojio je svoj 20. Grand Slam

Image
Foto: Profimedia

Nadal je od samog početka dominirao u finalu Roland Garrosa i s 3:0 u setovima slavio protiv prvog tenisača svijeta

11.10.2020.
17:50
Profimedia
VOYO logo

Španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je Grand Slam turnir Roland Garros svladavši u finalu u Parizu Srbina Novaka Đokovića s 6-0, 6-2, 7-5 za dva sata i 42 minute igre.

Nadalu je to rekordni 13. naslov na zemlji Roland Garrosa, a protiv Đokovića je proslavio stotu pobjedu na svom najomiljenijem turniru, na kojem je poražen svega dvaput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ĐOKOVIĆ NAKON TEŠKOG PORAZA GOSPODSKI PROGOVORIO O NADALU: /

'Želim ti odati priznanje zbog svega što si napravio'

Image
ĐOKOVIĆ NAKON TEŠKOG PORAZA GOSPODSKI PROGOVORIO O NADALU: /

'Želim ti odati priznanje zbog svega što si napravio'

Novakove pogreške

Nadal je dominirao kroz prva dva seta. U prvom nije Novaku Đokoviću pustio niti jedan gem. Odmah mu je na početku uzeo servis i izgledalo je to do kraja prvog seta kao da igraju stoti i prvi tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predugo je Đokoviću trebalo da stigne do svog prvog gema. Nadal je bio fantastičan, pogađao je sve što je mogao, igrao je gotovo robotski, dok Đoković nije mogao uzeti ni one poene koje je morao. Najbolje to govori statistika po kojoj je Srbin upisao 52 neprisiljene pogreške, dok je Nadal završio sa 14.

Treći set bio je dosta izjednačen, Nadal je u 6. gemu čak i izgubio jedan servis, no Đoković je ponovo u ključnom poenu sam sebe pokopao dvostrukom pogreškom. Dogodilo se to u 11. gemu nakon rovovske borbe u kojoj je Nole krenuo po sve ili ništa. Nadal je odservirao sigurno za 7-5 i tako uzeo svoj 13. Garros.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačio se s Federerom

Španjolac je osvojio i svoj jubilarni, 20. Grand Slam naslov čime bi se izjednačio sa Švicarcem Rogerom Federerom na prvom mjestu svih vremena.

Bio je ovo 56. međusobni susret trenutno dva najbolja igrača na svijetu i deveti u finalima grand slama. Ukupan omjer je sada 29-27 za Đokovića, a u finalima grand slamova je 5-4 za Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Novak Đoković - Rafael Nadal

0-6, 2-6, 5-7

Roland Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


3. set

5-7 Gotovo je! Nadal je pobijedio u još jednom Roland Garrosu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5-6 Dvostruka servis-greška Đokovića možda će se pokazati kao ključna u ovom susretu. Nadal servira za meč.

5-5 Rovovska borba, obranio je svoj servis doslovno Nadal protiv agresivnog Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-4 Agresivniji je Đoković definitivno, udara svom snagom iz svih pozicija, riskira jer nema što izgubiti, a zasad mu to uspijeva u ovom 3. setu.

3-3 Evo prvog breaka za Đokovića. Nije se još predao prvi tenisač svijeta, uzeo je servis Nadalu i krenuo po ovaj set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-3 Evo, Nadal kao da nas je čuo i jednostavno pomeo Đokovića u 5. gemu, i to na njegovom servisu. Nije mu dao poena.

2-2 Gledamo jedan izjednačen meč u trećem setu, Nadal ne izgleda više onako savršeno kao u prva dva seta, čeka nas borba za svaki poen do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-1 Stabilizirao se Đoković u 3. setu, osvojio je jedan lagani gem. S druge strane, Nadal još nije izgubio svoj servis.

0-0 Prvi na servisu u trećem setu je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. set

2-6 Gotov je i ovaj set, nema što Nadal nije vratio, igra tenis bez greške, Đoković nema rješenja, a rezultat pokazuje sve. Idemo u treći set, a Đokoviću će trebati sad čudo da se vrati u meč.

2-5 Đoković je osvojio gem na svom servisu, morao je Nadal nešto i promašiti, no loše vijesti za Srbina su što Španjolac upravo servira za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-4 Nevjerojatno je što izvlači Nadal, sad je jednu kratku Đokovićevu loptu sjajno stigao i zabio poen. Još jedan break i Nadal je sad jako blizu novog seta.

1-3 Đoković je promašio jedan lagani forhend i onemogućio si tako priliku za break. Teško pogađa duge udarce i izgleda da samo kraćenjem može uzeti poene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-2 Opet break za Nadala, muči se Đoković jako u ovim dugim gemovima u kojima je zasad Nadal pokazao puno veću koncentraciju.

1-0 Evo i prvog gema za Đokovića u ovom meču. U ovome je gemu morao spašavati tri break-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. set

0-6 Perfektan prvi set završio je asom za kraj. No ne otpisujte Đokovića odmah u startu, ima se tu još što za igrati.

0-5 Nevjerojatno je kako igra Nadal, još Đokoviću nije dao da uzme gem u prvom setu. Zaista fantastično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0-4 Dugački su ovi gemovi, ali Nadal ipak izvuče na kraju sve u svoju korist. Još nema gema za Đokovića.

0-3 Ovo ne izgleda dobro za Đokovića, još jedan break za Nadala, Đoković je napravio u ovom gemu i dvostruku servis-grešku, ali izgleda dosta nervozno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0-2 Namučio je Đoković Nadala u ovom gemu, ali uspio je Španjolac osvojiti to. Đokovićevi bekhendi zasad mu stvaraju probleme, ali nedovoljno da bi izgubio gem.

0-1 Odmah break za Nadala i problemi za Đokovića. Nismo se nadali da će ovo ovako krenuti. Španjolac se nametnuo na samom početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0-0 Počeo je meč, Đoković je prvi na servisu.


Španjolac RafaelNadal i Srbin NovakĐoković igrat će u nedjeljanom finalu Roland Garrosa. Nadal je u polufinalu svladao Argentinca Diega Schwartzmana sa 6-3, 6-3, 7-6 (0) i osvetio mu se za poraz u Rimu, dok je Đoković imao puno teži posao s Grkom Stefanosom Tsitsipasom sa 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1 nakon četiri sata igre.

"Drugačija je situacija sada nego u Rimu. I ja sam spremniji. Rim je bio prvi turnir koji sam igrao poslije šest mjeseci. Iskustvo iz tog meča mi je pomoglo sada. Izašao sam teren s planom, odlučan. Generalno, zadovoljan sam kako je meč prošao. Ovo je jako važna pobjeda za mene, protiv dobrog igrača", izjavio je Nadal nakon meča. U finalu ga čeka obračun s Novakom Đokovićem.

"Ne mogu predvidjeti budućnost, ali jedino što znam, kad budem igrao protiv Novaka, morat ću igrati najbolje što mogu. Bez toga, bit će mi teško. Znam da sam na tom terenu imao uspjeha u prošlosti, tako da mi to pomaže. Istovremeno, on je imao dobar učinak. Jedan je od mojih najtežih protivnika", dodao je.

“Ovdje je očigledno Nadal glavni, jer je ovo njegova kuća, gledajući sve titule koje je osvojio. Ali, jesam uspio sam ga pobijediti ovdje u četvrtfinalu 2015. godine. Nadam se da ću se oporaviti do finala. Pobijediti Nadala na Rolan Garrosu je možda najveći izazov koji postoji u našem sportu. Gledam unaprijed, pun sam radosti jer sam ovdje, a također sam motiviran za pobjedu”, završio je.

Nadal će se, inače, boriti za 13. titulu u Parizu, a Đoković za drugu. Španjolac će imati priliku izjednačiti rekord Rodgera Federera od 20 Grand Slam titula, dok će Srbin imati šansu postati prvi igrač koji je po dva puta osvajao svaki Grend Slam.

Roland Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo