USPJEH GODINE ZA MARINA ČILIĆA: / Hrvat nakon gotovo dvomjesečne stanke konačno u finalu

Image
Foto: AFP, STAN HONDA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u petak se plasirao u finale ATP turnira u Ženevi nakon što je u poluzavršnici pobijedio 12.

20.5.2016.
14:57
AFP, STAN HONDA
VOYO logo

U prvom setu bila su tri "breaka", a hrvatski igrač je drugi puta oduzeo servis protivniku kod vodstva 6-5. Nakon dobijenog prvog seta, Čilić je i u drugom odlično krenuo, oduzeo je servis i poveo je sa 2-0.

Tek druga pobjeda Marina

No, onda je Ferrer nanizao dva "breaka", te je servirao za 5-3, ali neuspješno, jer Čilić je vratio izgubljeni servis. I opet slična situacija kao u prvom setu, kod vodstva 6-5 Čilić je iskoristio prvu meč-loptu i upisao je tek drugu pobjedu u šest međusobnih dvoboja. U prethodna četiri susreta slavio je Ferrer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinu Čiliću je turnir u Ženevi prvi na kojem nastupa nakon gotovo dvomjesečne stanke zbog ozljede koljena, te mu služi kao priprema za Roland Garros gdje ga u prvom kolu čeka kvalifikant.

Wawrinka vodi 9-2

Švicarac Wawrinka je sa 6-2, 4-6, 6-3 bio bolji od Čeha Lukaša Rosola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subotnji finale u Ženevi će biti 12. dvoboj Čilića i Wawrinke u koji će Švicarac ući s prednošću 9-2 i pet uzastopnih pobjeda u njihovim mečevima. Wawrinka je bio bolji u sva tri prethodna dvoboja na zemljanoj podlozi, a Čiliću je pripao jedini finale u kojem su se sastali, onaj u Chennaiju 2010. godine. Marin je posljednju pobjedu nad aktualnim osvajačem Roland Garrosa ostvario na Australian Openu 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo