NAKON PREOKRETA /

Kći bogataša koji je zaradio milijune na nafti i plinu prvi put izborila finale Grand Slama

Image
Foto: Profimedia

Poznate su finalistice US Opena

6.9.2024.
8:50
Profimedia
VOYO logo

Amerikanka Jessica Pegula i Bjeoruskinja Arina Sabaljenka igrat će u finalu zadnjeg Grand Slam turnira sezone US Opena.

Oduševljenje domaćih navijača pratilo je polufinalnu pobjedu šeste nositeljice Pegule protiv Čehinje Karoline Muchove 1-6, 6-4, 6-2. U susretu prije toga druga tenisačica svijeta Bjeloruskinja Sabaljenka svladala je mladu američku senzaciju Emmu Navarro sa 6-3, 7-6(2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tridesetogodišnju Pegulu ovo je prvo Grand Slam finale u karijeri. Amerikanka je izgubila prvi set 1-6, i u drugom je zaostajala 0-2 i 30-40, ali je onda napravila preokret i nakon dva sata i 12 minuta stigla do najveće pobjede u karijeri.

Za nju su na tribinama glasno navijali njezina braća i sestre te otac, 73-godišnji milijarder Terrence Pegula. Otac, koji je svoje milijarde zaradio na nafti i plinu, jedan je od 400 najbogatijih ljudi na svijetu prema Forbesu, a posjeduje i veliko sportsko carstvo, uključujući NFL Buffalo Bills i NHL Buffalo Sabres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabaljenka se po četvrti put plasirala u Grand Slam finale, a dosad je dvaput osvojila Australian Open. Ovo joj je drugi put zaredom da je u finalu US Opena gdje je prošle godine izgubila od domaće tenisačice Coco Gauff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo