US open: / Novak prepustio samo 5 gemova na putu do drugog kola

„Prezadovoljan sam, posvećenost se isplaćuje“

28.8.2013.
11:02
VOYO logo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Ričardasa Berankisa sa 6:1, 6:2, 6:2 u prvom kolu US opena.

Novak nije opušteno počeo duel sa nekadašnjim prvim juniorom sveta, naprotiv – zaigrao je ozbiljno, agresivno i motivisano od prvog poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav je bio do poslednjeg, što se vidi po rezultatu i vremenu provedenom na terenu – jedan čas i 22 minuta.

Novak je imao 28 direktnih poena i osam neiznuđenih grešaka, upisao je deset asova i jednu duplu grešku. Sa druge strane, Litvanac je zabeležio 16 vinera i 27 grešaka i nijednom nije pripretio prvom teniseru sveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prezadovoljan sam svojom koncentracijom, posebno jer nisam odigrao dobro u Montrealu i Sinsinatiju pred US Open, tako da sam dao sve od sebe u poslednjih deset dana na treninzima. Bio sam 100 odsto posvećen pripremi za US Open i to se sada isplaćuje. Bio je ovo dobar meč, sada moram da nastavim sa radom i hitam ka zacrtanom cilju“, rekao je Đoković.

Novak je u poslednje tri godine na svim Gren slemovima došao bar do polufinala, a na pitanje koliko mu to znači po pitanju samopouzdanja za ovogodišnji US Open, srpski teniser je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Gren slemovi su najbitniji turniri koje imamo u sportu i svi ovde žele da dođu do trofeja. Sva pažnja što se tiče ovog sporta je usmerena na ovakve turnire, a ovo je poslednji Gren slem sezone. Imam velika očekivanja. U mom pristupu nema razlika ove godine u odnosu na prethodne, ali znajući da sam ovde postizao odlične rezultate proteklih godina, donosi mi veliko samopouzdanje i optimizam“, naglasio je Đoković.

Novak će u drugoj rundi igrati sa Nemcem Benjaminom Bekerom, koji je u četiri seta eliminisao Lukaša Rosola. U jedinom dosadašnjem meču. 2008. godine u Melburnu, Novak je slavio sa 6:0, 6:2, 7:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo