IZNENAĐENJE U NEW YORKU / Medvjedev razbio Đokovića i osvojio US Open, Federer i Nadal mogu odahnuti, Novak ostao bez povijesnog rekorda

Image

Nije uspio postati trećim tenisačem u povijesti koji je osvojio sva četiri Grand Slama u istoj kalendarskoj godini

13.9.2021.
0:07
VOYO logo

Ruski tenisač Danil Medvjedev pobjednik je posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena nakon što je u finalu sjajnom igrom porazio prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6-4, 6-4, 6-4.

Medvjedev je odigrao fantastično finale i nakon dva sata i 17 minute igre pobijedio je Đokovića osvojivši svoj prvi Grand Slam naslov u karijeri nakon što je prva dva finala izgubio. Na US Openu 2019. od Rafaela Nadala, a ove godine na Australian Openu od Đokoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvjedev je tako postao tek treći Rus, nakon Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina, osvajač Grand Slam trofeja.

Lovio 21. titulu

Najbolji svjetski tenisač je u svom 31. Grand Slam finalu lovio 21. titulu čime bi se odvojio od Rafaela Nadala i Rogera Federera koji imaju po dvadeset Grand Slam titula. No, nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je lovio i kalendarski Grand Slama nakon što je ove godine osvojio i Australian Open, Roland Garros, te Wimbledon. Tek je to dvojici tenisača pošlo za rukoem. Prvi je bio Amerikanac Donald Budge još davne 1938. godine, zatim je to dva puta napravio Australac Rod Laver, 1962. i 1969, godine.

Image
Image

Za Đokovića je ovo bilo deveto finale US Opena, a ostao je na tri titule osvojene u New Yorku (2011, 2015, 2018).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvjedev je sjajno ušao u meč i već u prvom gemu je napravio break. Kod 2-0 je imao još dvije break lopte za "dvostruki break", no Đoković se izvukao. Rus je u nastavku seta odlično igrao na svoj servis i obranio je prednost osvojivši set za 37 minuta rezultatom 6-4.

Slomio reket

U drugom setu prvi je priliku imao Đoković koji je pri vodstvu 1-0 imao tri lopte za break, a kod 2-1 još dvije. Niti jednu nije iskoristio, no već u idućem gemu je izgubio servis. Rus je poveo 3-2 i potom obranio prednost za 2-0 u setovima. Koliko je teško to podnio Đković govori i to da je u jednom trenutku slomio reket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu Medvjedev je poveo 4-0 uz dva oduzeta servisa. Kod 5-2 je servirao za meč, no izgubio je servis i srpski tenisač je potom smanjio na 4-5. Drugu priliku Rus nije propustio i treći set je također dobio rezultatom 6-4 ostvarivši najveći uspjeh u karijeri.

Bio je to njihov deveti međusobni susret i četvrta pobjeda 25-godišnjeg Rusa. Ove godine su igrali samo jednom i to u finalu Australian Opena. Slavio je Đoković 7-5, 6-2, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Đoković - Medvedev 4:6, 4:6, 4:6

Treći set

00:27 - 5:4 je za Rusa, koji servira za meč.

00:24 - Đoković je uspio napraviti break kod 5:2 za Rusa. Možda mu se ukazao tračak nade d a bi se mogao vratiti u meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

00:16 - Rusa još gem dijeli do naslova.

00:05 - Novi break Medvedeva za 3:0. Bliži se kraj priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23:54 - Medvedev je opet napravio break na početku seta i sve je bliže osvajanju naslova.

Drugi set

23:47 - Medvedev je uzeo i drugi set. Đokoviću treba čudo da bi ovo preokrenuo s obzirom na igru koju su tenisači pokazali. Dosta je nervozan je svjetski broj jedan i to mu ne ide u prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23:39 - Rus je poveo s 5:3 i malo ga dijeli do osvajanja i drugog seta. Bit će zanimljivo vidjeti ima li Đoković snage za preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23:26 - Medvedev je napravio break i poveo 3:2 u drugom setu. Đoković je u velikim problemima. Ako nešto ne promijeni u igri ovaj meč će brzo završiti, ali ne u njegovu korist.

23:21 - Veliku je priliku za break opet propustio Đoković kod rezutata 2-1. Medvedev se izvukao, ali je za njega dobra stvar što je Nole eksplodirao i potrgao reket te gubi u igri živaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23:12 - Nakon toga teškom je mukom Đoković obranio svoj servis. Pod ogromnim je pritiskom, ne igra on ovdje samo pritiv Medvedeva nego i protiv Federera i Nadala. Svjestan je kakva mu se prilika pružila i sigurno osjeća ogroman teret zbog toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23:02 - Fantastičan tenis igra se u new Yorku. Đoković je na otvaranju drugog seta imao veliku šansu za break, no Medvedev se vratio nakon 0:40 i osvojio je gem za 1:1.

Prvi set

22:54 - Medvedev je iznenadio Đokovića te je poveo s 1:0 u setovima nakon što je napravio break na otvaranju meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:35 - Vraća se polako Novak. Sve je uvjerljiviji i neće tek tako predati prvi set. Svatko za sada drži svoj servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:23 - Tko bi rekao. Medvedev je odmah na početku napravio break i oduzeo servis Đokoviću. Nakon toga s lakoćom je osvojio drugi gem. Pred nama je, kako se čini, velika borba u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:10 - Počeo je meč. Đoković je prvi na servisu.

21:52 - "Ostao mi je još jedan meč. Sve je u njemu i moram napraviti posao do kraja. Ostavit ću srce, tijelo i dušu na terenu. Sve dajem za to. Gledam na taj dvoboj kao da je posljednji u mojoj karijeri. Igram za 21. titulu, igram za kalendarski Grand Slam“, govorio je Đoković nakon slavlja u polufinalu protiv Nijemca Alexandera Zvereva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zverev je doveo Đokovića do krajnjih granica, a vrlo vjerojatno će tako biti i u finalu gdje ga čeka Medvjedev koji je u polufinalu, u tri seta, svladao Kanađanina Auger-Aliassimea. Prije nego li je znao protiv koga će igrati u finalu Rus je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale s Nadalom

"Igrao sam prije dvije godine ludi finale protiv Nadala ovdje u New Yorku. Nadam se da će i ovaj put biti ludo, samo želim ja na kraju biti pobjednik“.

Svoje viđenje finala dao je i Zverev nakon što je izgubio veliku borbu protiv Đokovića.

"S razlogom je Đoković najveći svih vremena. Nisu samo brojke na njegovoj strani nego je on mentalno najjači tenisač svih vremena. Da, mislim da će uspjeti“.

Pratite US Open na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo