U KALIFORNIJI: / Šok za najbolju tenisačicu svijeta

Image
Foto: AFP
20.3.2016.
21:29
AFP
VOYO logo

Azarenki je to drugi naslov u ovoj sezoni, a ukupno 19. u karijeri. Ovim trijumfom Bjeloruskinja je postala jedina tenisačica koja je uspjela četiri puta pobijediti Serenu Williams u finalima WTA turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek četvrta pobjeda Bjeloruskinje

Bio je to njihov 21. međusobni dvoboj i tek četvrta pobjeda Azarenke, ali sve ih je ostvarila u dvobojima koji su odlučivali o trofejima. Za pobjedu Azarenke u ovogodišnjem finalu BNP Paribas Opena ključne su bile spašene break-lopte.

Bjeloruskinji je samo jedan break bio dovoljan za osvajanje prvog seta, jer je uspjela spasiti svih pet prilika za break koje je Serena Williams imala u šestom i osmom gemu. Azarenka ih je još šest spasila u dramatičnom raspletu drugog seta u kojem je bjeloruska tenisačica povela 5-1, ali se najbolja tenisačica svijeta vratila do 4-5 i imala 15-40. No, Azarenka je nanizala četiri poena i spriječila Williams da postane prva tenisačica u povijesti koja je triput podizala pobjednički trofej u Indian Wellsu, gdje nije nastupala od 2001. do 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim trijumfom Azarenka je osigurala povratak među deset najboljih tenisačica svijeta, gdje je nije bilo od kolovoza 2014. godine. Unatoč tek četvrtom porazu u posljednjih 34 nastupa u WTA finalima, u kojima su je pobjeđivale samo Azarenka i Njemica Agelique Kerber (Australian Open 2016.), Serena Williams je i dalje nedodirljiva na vrhu WTA ljetsvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz 1000 bodova, Victoria Azarenka je za ovaj naslov zaradila i 1.028.300 dolara, dok je Serena William osvojila 650 bodova i 501.815 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo